“Hayalimdeki Çin“ resim yarışması  
“Hayalimdeki Çin“ resim yarışması

“Hayalimdeki Çin“ resim yarışması

Millî Eğitim Bakanlığı, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ve UBİKAV iş birliğiyle düzenlenen “Hayalimdeki Çin“ resim yarışmasının bilgilendirme toplantısı yapıldı.

“Hayalimdeki Çin“ resim yarışması

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Tevfik İleri Salonu´nda düzenlenen toplantıda, Türkiye ile Çin arasında resim yarışmasıyla başlattıkları eğitimde iş birliği çalışmalarının, gelecekte diğer alanlarda güçlenerek süreceğini söyledi.

 

Çolakoğlu, "1 milyon öğretmeni ve 25 milyon öğrencisiyle Türkiye´nin geleceğini inşa eden Millî Eğitim Bakanlığı, bu alanda Çin ile iş birliklerine girişecektir" dedi.

 

Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (UBİKAV) Başkanı Bülent Okay ise bu yıl ilk kez düzenlenen liseler arası yarışmanın amacının, öğrencileri resme teşvik etmek ve onların hayal gücünü geliştirmek olduğunu belirtti.

 

"Çin´e gitmeden, Çin´i düşünerek resim yapabilmek elbette bu çocukların hayal gücünü geliştirecek ve de resim yapma becerileri konusunda kendilerini geliştirecekler" ifadesini kullanan Okay, resim öğretmenlerine de önemli görev düştüğünü vurguladı.

 

Türkiye´de böyle bir yarışmanın daha önce düzenlenmediğine işaret eden Okay, yarışma sonucu sergilenebilecek 60 resmin, Ankaralı sanatseverlerin beğenisine sunulacağını bildirdi.

 

Çin Halk Cumhuriyeti´nin Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ise Okay ve Çolakoğlu´na yarışmaya katkılarından dolayı teşekkür ederek, "Resim yarışmasının, Türkiye öğrencilerinin Çin´i daha iyi tanımalarına, iki ülke halkları arasında dostluğun derinleşmesine, iki ülke arasındaki kapsamlı iş birliğinin güçlenmesine katkıda bulunacağına inanıyorum. Resim yarışmasının başarıyla tamamlanmasını diliyorum" diye konuştu.

 

Son başvuru tarihi 25 Mart

"Hayalimdeki Çin" resim yarışmasına ortaöğretim düzeyindeki 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri katılabilecek. Başvurmak isteyenler, 35X50 santimetre ölçülerinde resim kâğıdı kullanarak yaptıkları eserleri, okullarının müdürlüklerine teslim edecek. 

 

Başvuruları 25 Mart´ta sona erecek resim yarışmasının sonuçları da 23-25 Mayıs´ta belli olacak. Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, başvuru bilgilerine "www.ubikav.org.tr" adresinden ulaşabilecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.