Bakan Avcı, 23 Nisan çocuklarına temsili olarak koltuğunu devretti  
Bakan Avcı, 23 Nisan çocuklarına temsili olarak koltuğunu devretti

Bakan Avcı, 23 Nisan çocuklarına temsili olarak koltuğunu devretti

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında ziyarete gelen bütün öğrencilere temsili olarak bakanlık koltuğunu devretti.

Bakan Avcı, 23 Nisan çocuklarına temsili olarak koltuğunu devretti

Bakan Avcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında çeşitli okullardan gelen çocukları Bakanlık´ta kabul etti.

 

Kabulde öğrencilere kendini tanıtan Bakan Avcı, yoğun programları olması nedeniyle günde yaklaşık 16 saat çalıştıklarını belirterek; sinema, tiyatro, konser gibi sosyal etkinler için vakit bulamadıklarını söyledi. Türkiye’nin çok büyük bir ülke olduğunu, Millî Eğitim Bakanlığının da çok büyük bir bakanlık olduğunu ifade eden Bakan Avcı, “Kamuda çalışan her üç kişiden biri Millî Eğitim Bakanlığında çalışıyor. Yaklaşık 18 milyon öğrencimiz ve 1 milyona yakın öğretmen ile yöneticimiz var; dolayısıyla çok büyük bir bakanlık, o yüzden işleri çok yoğun olan bir bakanlık. Bu nedenle çok fazla çalışmamız gerekiyor.” diye konuştu. Öğrencilerin bayramını kutlayan Bakan Avcı, öğrencilerden sınıf arkadaşlarına, öğretmenlerine ve ailelerine selamını iletmelerini söyledi.

 

Daha sonra kendilerini tanıtan öğrenciler, büyüdüklerinde yapmak istedikleri meslekleri ve serbest zamanlarda yapmaktan hoşlandıkları sosyal etkinlikleri aktardıktan sonra, bir öğrencinin sınıf öğretmeni olmak istediğini belirtmesi üzerine Bakan Avcı, şunları söyledi: "Ben her sene öğrencilerimizle buluştuğumuz zaman söylüyorum. Benim hep uyguladığım bir test var. İki soruluk bir sınav var. Bu iki sorudan birincisini hemen hiç kimse bilemiyor. İkinci soruyu da yüzde yüz herkes biliyor. Şimdi bunu uygulayalım. Önce yetişkinlere soralım birinci soruyu. ´Siz ilkokula başladığınız yıl, Millî Eğitim Bakanınız kimdi?´ Hiç kimse okula başladığı yıl millî eğitim bakanının kim olduğunu hatırlamıyor. ´Peki ilkokul öğretmeninizi hatırlıyor musunuz?´ Bakın herkes hatırlıyor." Bakanlar unutulabiliyor ama öğretmenler hiç unutulmuyor. Aradan yaklaşık 50 yıl geçmiş olmasına rağmen Nebahat Yıldızbayrak öğretmenimi hatırlıyorum. Öğretmenlik çok güzel bir meslek, hiç unutulmuyor öğretmenler."

 

Geleneksel olarak bu tür etkinliklerde, bir kişinin bakan koltuğuna oturduğunu hatırlatan Bakan Avcı, Millî Eğitim Bakanlarının çok sık değiştiği iddialarının bir şehir efsanesinden ibaret olduğunu ifade ederek, bu şehir efsanesini doğrulamak adına ziyarete gelen bütün öğrencilere temsili olarak bakanlık koltuğunu devretti. Bakanlık koltuğuna geçen Mehmet Buğra Kaymak adlı öğrenci saz çalarak “Ata Barı” türküsünü söylerken Bakan Avcı da kendisine eşlik etti. Kabulün ardından Bakan Avcı, çocuklara; çeşitli kitaplar, kalem, defter ve satranç takımından oluşan hediye paketi verdi.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.