Bakan Avcı, Arnavutluk’ta yetim çocukları ziyaret etti  
Bakan Avcı, Arnavutluk’ta yetim çocukları ziyaret etti

Bakan Avcı, Arnavutluk’ta yetim çocukları ziyaret etti

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Arnavutluk´un başkenti Tiran´da ALSAR Vakfı´nda Türkçe eğitim alan yetim çocuklarla bir araya geldi.

Bakan Avcı, Arnavutluk’ta yetim çocukları ziyaret etti

Bakan Avcı burada yaptığı konuşmada, yetim çocuklara Türkiye’deki akranlarından selam getirdiğini söyledi. Bir süre çocuklarla sohbet eden Bakan Avcı, aralarında Türkiye´ye gelen olup olmadığını sordu. Bakan Avcı, Türkiye´yi görmeyen çocukların ülkeyi ziyaret etmelerinin sağlanması için sivil toplum kuruluşlarından destek istedi.

 

Yetkililerden vakfın çalışmalarına ilişkin bilgi alan Bakan Avcı, daha sonra yetim çocukların sınıflarını ve Türkçe eğitim alan diğer öğrencilerin bulunduğu sınıfları gezdi. Bakan Avcı, sınıfları ziyareti sırasında çocuklardan öğretmenlerine Türkçe öğretmelerini istedi. Çocuklar, Bakan Avcı için İstiklal Marşı, şiir ve ilahiler okudu. 

 

Vakfa gelişinde üzerlerinde yöresel kıyafet bulunan yetim çocuklar Bakan Avcı´yı çiçeklerle karşıladı. Yetim çocuklarla tek tek ilgilenen Bakan Avcı, onlarla fotoğraf çektirdi.

 

Türk Büyükelçiliğini ziyaret

Bakanı Avcı, temasları kapsamında Türkiye´nin Tiran Büyükelçiliğini de ziyaret etti. Büyükelçi Hidayet Bayraktar, Bakan Avcı´ya ülkede eğitim gören Türk öğrenciler, ülkedeki Türk nüfus ve ihtiyaçları hakkında bilgi verdi.

 

Görüşmede Bakan Avcı´ya TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu,  Memur Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Funda Kocabıyık da eşlik etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.