Bakan Avcı, beraberindeki çocuklarla Ata´nın huzuruna çıktı  
Bakan Avcı, beraberindeki çocuklarla Ata´nın huzuruna çıktı

Bakan Avcı, beraberindeki çocuklarla Ata´nın huzuruna çıktı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında beraberindeki çocuklarla birlikte Anıtkabir´i ziyaret etti.

Bakan Avcı, beraberindeki çocuklarla Ata´nın huzuruna çıktı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı başkanlığındaki heyet Anıtkabir´i ziyaret etti.

Bakan Avcı, öğrencilerle birlikte ellerinde Türk bayraklarıyla Aslanlı Yol´dan yürüyerek Atatürk´ün mozolesine çelenk bıraktı.

 

Bakan Avcı´nın Atatürk´ün mozolesine "T.C. Milli Eğitim Bakanlığı" yazılı çelengi bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşı okundu. Heyet Anıtkabir´in merdivenlerinde çektirdikleri anı fotoğrafının ardından Misak-ı Millî Kulesi´ne geçti.

 

Bakan Avcı, burada Anıtkabir Özel Defteri´ne şunları yazdı: “Aziz Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisini açışınızın 96. yıldönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle emanetinin sahibi çocuklarımızla birlikte huzurunuzdayız. Bu bayramı hediye ettiğiniz çocuklarımız, bütün dünyadan gelen çocuk misafirlerimiz ile birlikte bu yıl da büyük bir coşku ve heyecanla kutluyor. 96 yıl önce temellerini attığınız Türkiye Cumhuriyeti güçlenerek ve büyüyerek yoluna devam ediyor. Millî Mücadele kahramanlarının temsil ettiği ve uğruna savaştığı ideallerle sonsuza kadar sürecek olan bağlılığımızı bir kere de huzurunuzda ifade ediyorum. Bütün alanlarda muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkmak için çalışmaya ve bu hedeften kopmamaya kararlıyız. Emanetin emin ellerdedir. Ruhun şad olsun.”

 

 

Anıtkabir Özel Defteri´ne yazıp imzaladığı mesajı daha sonra Ayşe Su Evci adlı 4. sınıf öğrencisine okutan Bakan Avcı, Misak-ı Milli Kulesi´nden ayrılırken "Misak-ı Millî"nin ne anlama geldiğini de beraberindeki öğrencilere anlattı.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.