Bakan Avcı Bolu´da  
Bakan Avcı Bolu´da

Bakan Avcı Bolu´da

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, birdizi etkinlik ve açılış için Bolu´ya gitti.  

Bakan Avcı Bolu´da

 

Çeşitli etkinliklere katılmak üzere Bolu’da bulunan Bakan Avcı, Bolu Valiliği ve Belediye Başkanlığı ziyaretlerinden sonra Bolu Anaokulu´nun açılışını yaptı.  

 

Bolu Valiliği´nde aldığı brifingin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Avcı, "Okul yakmak, terör faaliyetidir ve halk düşmanlığıdır. Öncelikle o bölgede eğitim hizmeti bekleyen halkımıza halk düşmanlığı etmektir. O halkın çocuklarına düşmanlık etmektir. O çocukların cahil kalmasına neden olmaktır. Bu tür faaliyet ve girişimleri şiddetle kınıyoruz" dedi. Yıkılan her okulun yerine yenilerinin, daha iyilerinin yapıldığına dikkat çeken Bakan Avcı, hiç kimsenin eğitim faaliyetlerini durduramayacağını, Türk Devleti´nin gücüyle kimsenin başa çıkamayacağını belirtti.  

 

Okul öncesi eğitime son derece önem verildiğini vurgulayan Bakan Avcı, "Okul öncesi alınan eğitim, öğrencinin yükseköğrenime kadar bütün eğitim öğretim hayatında belirleyici oluyor. Okul öncesi eğitimden yararlanmış öğrenciyle yararlanamamış öğrencinin ortaokulda da lisede de hatta üniversitede de performanslarında fark görülebiliyor" dedi. 

 

Ülke genelinde okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılabilmesi için gerekli tedbirlerin alındığını belirten Bakan Avcı, "Yönetmelikte de değişiklik yaptık. Bu, bazı çevrelerce yanlış anlaşıldı. Okul öncesi eğitimde ikili eğitime geçince, özellikle okul öncesi kurumlarımızı, anaokullarımızı kreş gibi kullanan bazı veliler bundan rahatsız oldu. Oysa burada bir yanlış anlama var. Okul öncesi eğitim kurumlarımız birer okuldur, anaokuludur. Buralar kreş değildir" dedi.

 

 

 

Bakan Avcı, Bolu Belediyesi ziyareti sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Marka Şehir Bolu ve 2. Uluslararası Köroğlu Festivali"nin önünün açık olduğunu, ses getirecek uluslararası etkinliğe dönüştüğünü açıkça gördüğünü söyledi.

 

Türkçe ve edebiyat derslerinde Köroğlu´nun hak ettiği şekilde tanıtılması için gayret gösterileceğini belirten Bakan Avcı, "(Köroğlu için çekilmesi planlanan film) Onu Türk dünyasının prodüksiyonu olarak düşünmek lazım. Yabancıları işin içine çok fazla karıştırmamak lazım. Türk dünyasının ciddi sinema birikimi var. Başta Türkiye olmak üzere, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Azerbaycan´ın da sinema kültürü ve birikimi var. Böyle bir ortak prodüksiyonu her birinin yapabileceği, hem oyuncu, senaryo hem de yönetmen olarak yapabilecekleri katkılar mutlaka var" diye konuştu.

 

Bakan Avcı, okul müdürü atamalarına ilişkin bir soru üzerine, "Okul müdürlüğü, yöneticiliği kadro mudur, yoksa geçici görev midir, mesele buradan başlıyor. Anayasa Mahkemesinin içtihadında okul müdürlüğü ve yöneticilik ek görevdir. Asıl kadro öğretmenliktir. Öğretmenler ek görevlendirmeyle zaman zaman yönetici olur" ifadesini kullandı.

 

 

Bakan Avcı, geçen yıl çıkarılan yasayla Anayasa Mahkemesinin kararına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu´nun ruhuna uygun şekilde okul müdürlüğünün ek görev, asıl görevin ise öğretmenlik olduğu konusunun netleştirildiğini kaydetti.

 

 

Belediye ziyaretinin ardından Bolu Anaokulu’nun açılışını yapan Bakan Avcı, anaokulu öğrencileri ve aileleri ile birlikte okulu gezdi. Öğrencilerle sohbet eden Bakan Avcı, çeşitli hediyeler dağıttı. Bakan Avcı, anaokulu açılışının ardından öğretmenlerle bir araya gelmek üzere okuldan ayrıldı.

 

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda zümre başkanı öğretmenlerle bir araya gelen Bakan Avcı, öğretmenlerle Bolu´nun eğitim-öğretim durumunu değerlendirmek üzere toplantı yaptı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.