Bakan Avcı, Çankaya Köşkü´nde 23 Nisan Çocuk Şenliği´ne katıldı  
Bakan Avcı, Çankaya Köşkü´nde 23 Nisan Çocuk Şenliği´ne katıldı

Bakan Avcı, Çankaya Köşkü´nde 23 Nisan Çocuk Şenliği´ne katıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı´nın katılımıyla, yurdun dört bir yanından gelen çocuklarla Çankaya Köşkü´nde ilk kez Çocuk Şenliği düzenlendi. 

Bakan Avcı, Çankaya Köşkü´nde 23 Nisan Çocuk Şenliği´ne katıldı

Çankaya Köşkü bahçesinde düzenlenen şenlikte, Başbakan Davutoğlu´na eşi Sare Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı da eşlik etti. Şenlikte, Türkiye´nin tüm illerinden şehit ve gazi çocukları, herhangi bir alanda üstün başarı elde etmiş ilk ve ortaokul öğrencileri, özel eğitim kapsamında eğitim alanlarla Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis’ten Suriyeli yetimler olmak üzere 172 minik davetli ağırlandı.

 

Başbakan Davutoğlu´nun, Diyarbakır ziyaretinde İstiklâl Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okuyan 7 yaşındaki Kübra Hilâl Arslanoğlu, Eskişehir’de sokakta yürürken rüzgarın etkisiyle yüzüne çarpan Türk bayrağını defalarca öpüp alnına koyan Beren Nafi Alsan ve kardeşi Ceren Alsan ile okul bahçesinde yere atılan Türk bayrağının parçalanmak istenmesine müdahale ederek bayrağı direğe asan Uğur Saraç, Emirhan Rezbiç ve Mehmet Duruk da şenliğe katılanlar arasında yer aldı.

 

Başbakan Davutoğlu, Köşk´ün bahçesinde resmi karşılama törenlerinin düzenlendiği alanda kurulan ebru, çömlek, hatıra sikke basım standlarını çocuklarla gezdi. Öğrencilerle ebru yapıp, hatıra sikke basan Davutoğlu, külahlara dondurma koyarak, çocuklara dağıttı. Çocukların özçekim tekliflerini de geri çevirmeyen Başbakan Davutoğlu, en iyi şiir okuma yarışmasında dereceye giren bir kız öğrenciye İstiklâl Marşı´nı okuttu. Şenliğin sonunda Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın verdiği konserde, orkestraya piyanosuyla ülkesindeki olaylar nedeniyle Suriye´den Türkiye´ye gelen ve uluslararası yarışmalarda dereceleri bulunan Tambi Cimuk eşlik etti. Piyano konusundaki yeteneği Türkiye´de keşfedilen Cimuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın imzaladığı kararnameyle Türk vatandaşı olmuş ve uluslararası yarışmalara katılabilme imkanı kazanmıştı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.