Bakan Avcı, Japon mevkidaşı Shimomura ile görüştü  
Bakan Avcı, Japon mevkidaşı Shimomura ile görüştü

Bakan Avcı, Japon mevkidaşı Shimomura ile görüştü

Sürdürülebilir Kalkınma için Eğitim UNESCO Dünya Konferansına katılmak üzere Japonya’nın Nagoya kentinde bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Japon Mevkidaşı Hakubun Shimomura ile bir araya geldi.

Bakan Avcı, Japon mevkidaşı Shimomura ile görüştü

Görüşmede İstanbul’da kurulması planlanan Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Ertuğrul Fırkateyn kazasına ilişkin Japon eğitim müfredatında yapılan değişiklik gündeme geldi.

Türkiye´nin Milli Eğitim Bakanını Japonya´da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden ev sahibi Bakan Shimomura, iki ülke arasında çok köklü tarihi bağların olduğunu kaydetti. Gelecek yıl anılacak olan Ertuğrul Fırkateyn kazasının 125. yılı nedeniyle ders kitaplarında değişiklik yaptıklarını da söyleyen Japon Bakan, konunun kitaplarda ayrıntılı bir şekilde anlatılacağını belirtti.

İki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin eğitim alanında da geliştirilmesini son derece önemsediklerini ifade eden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise şunları söyledi:

“Türkiye ile Japonya çok köklü tarihi ilişkileri olan iki ayrı ülkedir. Ekonomik ilişkilerimizin yanı sıra eğitim alanında da birlikte yapabileceğimiz çok önemli projeler var. Bu bakımdan yakın zamanda projelendirilmesi planlanan Türk - Japon Bili ve Teknoloji Üniversitesinin iki ülkenin eğitim alanındaki işbirliğini taçlandıracağına inanıyorum.”

Ertuğrul Fırkateyni ile ilgili ders kitaplarında düzenlemeye gidilmesinin ise memnuniyet verici olduğunu kaydeden Bakan Avcı, Japon mevkidaşı Shimomura’yı Türkiye’ye davet etti.

Bakan Avcı görüşmenin ardından bir dizi incelemelerde bulunmak üzere başkent Tokyo’ya geçti.

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.