Bakan Avcı, “Mehmet Akif Ersoy Bir Dava Adamı“ paneline katıldı  
Bakan Avcı, “Mehmet Akif Ersoy Bir Dava Adamı“ paneline katıldı

Bakan Avcı, “Mehmet Akif Ersoy Bir Dava Adamı“ paneline katıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, millî şair Mehmet Akif Ersoy ile ilgili, “Gençken okuduğunuz zaman başka bir Akif, orta yaşta okuduğunuz zaman başka bir Akif... Her dönemin ayrı bir Akif´i var ama kaya kadar sağlam bir irade, karakteri var“ dedi.

Bakan Avcı, “Mehmet Akif Ersoy Bir Dava Adamı“ paneline katıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Güçlü´nün başlattığı Okuma Grubu projesi kapsamında Aksaray Kültür Merkezi´nde düzenlenen "Mehmet Akif Ersoy Bir Dava Adamı" konulu panele katıldı.

 

Okuma Grubu öğrencilerince gerçekleştirilen paneli dinleyen Avcı, konuşmasında, Mehmet Akif Ersoy’un büyük ve önemli bir şair olduğunu söyledi. Avcı, "Bir kere daha şunu hissettim. Hemen hemen tüm yazarlar ve şairler için söylenebilir ancak Akif için özellikle söylenebilir; tekrar tekrar okumalarda, daha önce hiç karşılaşmadığınız, fark etmediğiniz, belki öylesine görüp geçtiğiniz kimi özellikleri müteakip okumalarınızla görüyorsunuz" diye konuştu.

 

"Her dönemin ayrı bir Akif´i var"

Bakan Avcı, Akif gibi büyük şair ve yazarların, "okuyucu yaşları" olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: "Gençken okuduğunuz zaman başka bir Akif, orta yaşta okuduğunuz zaman başka bir Akif... Her dönemin ayrı bir Akif´i var ama kaya kadar sağlam bir irade, karakteri var. Bu anlamda bir değişkenlikten değil, bizim Akif´i anlamamızdaki değişik katmanlardan bahsediyoruz. Sizi dinlerken yeni katmanların açıldığını gördüm."

 

Okuma Grubu projesini Bakanlık olarak da desteklediklerini dile getiren Bakan Avcı, bugün 18 ilde devam eden okuma grupları faaliyetlerinin 81 ile yayılması için gerekli görüşmeleri tamamladıklarını aktardı. Bakan Avcı, bu gruplarının daha da yaygınlaşması için Bakanlık olarak ellerinden geleni yapacaklarına işaret ederek, şöyle konuştu: "Bugüne kadar Aksaray´da ve diğer vilayetlerdeki okuma gruplarında Mustafa Kutlu, Tarık Buğra, Cengiz Aytmatov, Necip Fazıl, Nurettin Topçu ve Sezai Karakoç da okundu. Bir yazarın külliyatıyla, onunla ilgili yazılarla okunmasının ne kadar bereketli bir okuma olduğunu, ben kendi öğretmenlik hayatımdan biliyorum. Yazardan yazara çok hızlı yapılan okuma yerine, bir yazarı mümkünse bütün eserlerini, ayrıca onun hakkında yazılmış olanları da içine katarak bir bütünlük içerisinde okuduğunuz zaman gerçekten parçalı okumalarda elde edemeyeceğimiz verimlere ulaşıyoruz. Bu bakımdan bu yöntemi geliştiren arkadaşlarımıza da öğretmenlerimize, öğrencilerimize, bu çalışmalarda öğrencileri yönlendiren velilere de çok teşekkür ediyorum."

 

Konuşmanın ardından Bakan Avcı, panelde görev alanlara çeşitli hediyeler verdi. Öğrenciler de Bakan Avcı´ya çeşitli kitaplar armağan etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.