Bakan Avcı, Necip Fazıl Ödülleri Takdim Töreni´ne Katıldı  
Bakan Avcı, Necip Fazıl Ödülleri Takdim Töreni´ne Katıldı

Bakan Avcı, Necip Fazıl Ödülleri Takdim Töreni´ne Katıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın teşrifleriyle Haliç Kongre Merkezi´nde gerçekleştirilen “Star Gazetesi Necip Fazıl Ödülleri Takdim Töreni“ne katıldı.

Bakan Avcı, Necip Fazıl Ödülleri Takdim Töreni´ne Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın teşrifleriyle gerçekleştirilen Star Gazetesi Necip Fazıl Ödülleri Takdim Töreni´ne, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çok sayıda edebiyatçı, yazar, gazeteci ve davetli katıldı.

Törende konuşan Bakan Avcı, Star Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu´nun "Üstadın hatırasına yeterince sahip çıkamadık" sözündeki gecikme ve ihmalde en büyük payın Milli Eğitim Bakanlığı´nın olduğunu söyledi.

"İnşallah 10 yıldır özellikle sosyal bilimler liselerimizde, imam-hatip liselerimizde üstadın beklediği, özlediği gençliğin mayasının tutmakta olduğunu ama bunun da kafi olmadığını, bütün eğitim sistemimizin üstadın özlediği Türkiye´ye yakışan gençleri yetiştirmeye vakıf olması gerektiğini bilerek çalıştığımızı bilmenizi isterim" diyen Avcı, pek az mütefekkirin böyle bir başarıya imza attığını dile getirdi.

Türkiye´yi yöneten kadrolar gözden geçirildiğinde başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere her birinin Necip Fazıl´ın çeşmesinden su içtiğinin görüldüğünü ifade eden Avcı, Necip Fazıl bir kelimeyle özetlense bu kelimenin "itiraz" olacağını aktardı.

Bakan Avcı, Necip Fazıl´ın tam bir "itiraz" adamı olduğunu, herkesin kolayca "evet" dediği şeylere "Hayır o değil" diyebildiğini kaydederek, ödülleri düzenleyenlere ve jüriye teşekkür etti.

Etkinlikte, Necip Fazıl Kısakürek´in hayatını ve mücadelesini anlatan bir sinevizyon gösterisi de sunuldu.

- Ödül Töreni

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.

"Necip Fazıl 2014 Ödülleri" kapsamında "şiir" alanında ödülü Hüseyin Atlansoy kazandı. Atlansoy´un ödülünü, Necip Fazıl´ın oğlu Mehmet Kısakürek verdi.

"Hikaye" alanında ödül alan Güray Sürgü ile Fikir-Araştırma Ödülü´nü paylaşan Gülru Necipoğlu ve İsmail Erünsal´a ödüllerini Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik verdi.

"Necip Fazıl Saygı Ödülü" ise yazar Nuri Pakdil´e layık görüldü. Pakdil´in ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan takdim etti.

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.