Bakan Avcı, Sudan ve Pakistanlı mevkidaşlarıyla görüştü  
Bakan Avcı, Sudan ve Pakistanlı mevkidaşlarıyla görüştü

Bakan Avcı, Sudan ve Pakistanlı mevkidaşlarıyla görüştü

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 38. UNESCO Genel Konferansı kapsamında bulunduğu Paris’te Sudan ve Pakistanlı mevkidaşlarıyla görüştü.

Bakan Avcı, Sudan ve Pakistanlı mevkidaşlarıyla görüştü

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Teşkilatı´nın (UNESCO) 38. Genel Konferansı için Paris´te bulunan Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sudan Eğitim Bakanı Souad Abdalrazia ile görüştü.

 

Bakan Avcı, "Türkiye ve Sudan gibi dost ülkeler için iyi bir gelecek temenni ediyorum. Sudan´la iyi ilişkilerimiz var fakat bu ilişkileri geliştirmeliyiz" dedi.

 

Bakan Avcı, Türkiye´de yalnızca 36 Sudanlı öğrencinin eğitim gördüğüne dikkati çekerek, bu rakamın az olduğunu ve Sudan´dan daha çok öğrenci gelmesi gerektiğini belirtti.

 

Sudanlı yetkililerle teknik iş birliği yapıldığını hatırlatan Bakan Avcı, teknik eğitim konusunda destek olmak için bölgeye Türk öğretmenlerin gönderildiğini, bundan sonra daha fazla öğretmenin ülkeye gönderilmesine ihtiyaç olduğunu kaydetti.

 

Sudanlı Bakan Abdalrazia ise, Türkiye için iyi bir gelecek dileyerek, “Bölgede güçlü bir konumda bulunan Türkiye´yi destekliyoruz" diye konuştu.

 

Sudan´da yaklaşık 22 bin okulda 7 milyon öğrencinin eğitim gördüğünü aktaran Bakan Abdalrazia, eğitimin kalitesinin yükselmesi için çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

 

Bakan Avcı daha sonra Pakistan Eğitim Bakanı Muhammed Baligh Rahman´la da bir görüşme gerçekleştirerek görüş alışverişinde bulundu. 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.