Bakan Avcı, “Türkiye´de Sosyolojiye Rol Vermek“ konferansına katıldı  
Bakan Avcı, “Türkiye´de Sosyolojiye Rol Vermek“ konferansına katıldı

Bakan Avcı, “Türkiye´de Sosyolojiye Rol Vermek“ konferansına katıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Sosyolojiyi bu toprakların sosyolojisi yaptığımız zaman, kendiliğinden reel ihtiyaçlara cevap veren sosyologlarımız olacak demektir“ dedi.

Bakan Avcı, “Türkiye´de Sosyolojiye Rol Vermek“ konferansına katıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sosyologlar Derneği tarafından düzenlenen "Türkiye´de Sosyolojiye Rol Vermek" konulu konferansa katıldı.

 

Bakan Avcı, Ulucanlar Cezaevi Müzesi´nde gerçekleştirilen konferansta yaptığı konuşmada, daha önce katıldığı çalıştaylarda salonların boş kalması ile sık sık karşılaştıklarını ancak bu çalıştayda gördüğü doluluk oranının kendisini oldukça şaşırttığını söyledi.

 

Kendisinden önceki konuşmacıların sunumlarına salondakilerin alkışlarla tepki vermesini anlamlı bulduğunu ifade eden Bakan Avcı, şöyle devam etti: "Dinlediğim sunumlardan anladığım, sizlerin siyaset ve bürokraside çok güçlü temsilcileriniz var. Dolayısıyla istihdam konusundaki taleplerinizi görüyorum ama bunun anlamlı bir çerçeveye oturtulması için görev tanımlarının iyi yapılması gerekiyor. Bu görevleri öyle tanımlayalım ki sosyologların üstleneceği görevler için başkaları ´O görevleri biz de yaparız´ diye devreye girmesinler."

 

Bakanlık olarak diğer meslek gruplarının sunumlarını da dinlediklerini, herkesin kendi alanını olabildiğince kendisiyle sınırlamayı, yan veya komşu disiplinlerin fazla müdahil olmamasını istediğini vurgulayan Bakan Avcı, şunları söyledi: "Neyi kastettiğimin iyi anlaşılması bakımından PDR´cilerin (psikolojik danışma ve rehberlik) kendi alanlarını paylaşmak konusunda zannettiğiniz kadar cömert olmadıklarını, olmayacaklarını siz zaten biliyorsunuz. Dolayısıyla siz nasıl kendi alanınızın komşu disiplinler tarafından daha güvenli sınırlar içinde tutulmasını istiyorsanız felsefeciler de aynı şekilde, psikologlar da aynı şekilde, PDR´ciler de aynı şekilde... Bütün bu sınır tartışmalarını barışçıl bir biçimde çözmenin yolu da her kadronun gerçek tanımını, ne beklendiğini, hangi nitelikte insanların bu görevi yapabileceğinin net bir şekilde tanımlamak.

 

Sosyolojiyi bu toprakların sosyolojisi yapacak sosyologlara ihtiyaç var

Bu toplantının anlamlı yönü, sivil toplum kuruluşu olarak meseleye bu şekilde sahip çıkıyor olmanız güzel bir örnek de teşkil ediyor. Bu güzel örneği daha ileri taşımak için üniversitelerimizin ilgili bölümlerinin de müfredatlarını, o üniversitede verilecek eğitimlerden beklenen sonuçları beklentilere uyumlu hale getirmek adına birlikte çalışalım. Üniversite aşamasında toplumsal ihtiyaçlara cevap verecek kazanımların da programlarda yer almasını sağlamak gerekiyor. Üniversitelerin bu konuda bir tutuculuğunun olmadığını biliyorum. Sosyolojiyi bu toprakların sosyolojisi yaptığımız zaman, kendiliğinden reel ihtiyaçlara cevap veren sosyologlarımız olacak demektir."

 

Bakan Avcı konuşmasının sonunda, “Sosyologlarımızın da inşallah Türkiye’nin farklı kurumlarında, ama hep aynı hedefe bakarak Türkiye’nin geleceği için, istikbali için hayırlı hizmetler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.