Bakan Avcı, Yeni Eğitim-Öğretim Yılının İlk Ders Zilini Çaldı  
Bakan Avcı, Yeni Eğitim-Öğretim Yılının İlk Ders Zilini Çaldı

Bakan Avcı, Yeni Eğitim-Öğretim Yılının İlk Ders Zilini Çaldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ilk ders zilini çalarak; 2014-2015 eğitim-öğretim yılını başlattı. 

Bakan Avcı, Yeni Eğitim-Öğretim Yılının İlk Ders Zilini Çaldı

Balgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törene MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Müsteşar Yardımcıları Salih Çelik ve Ömer Açıkgöz, Ankara Vali Vekili Kemal Karadağ, Ankara İl Millî Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Bakan Avcı, törendeki konuşmasına yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak başladı. Sağlık, huzur ve mutluluk içinde başarılı bir eğitim yılı dileyen Bakan Avcı, şunları söyledi:

“Bugün 16 Milyon 400 Bin Öğrenci Okula Başladı”

Bu sayı, pek çok ülkenin nüfusundan daha fazla bir büyüklük ifade ediyor. Üniversite öğrencilerimizle birlikte 20 milyona yaklaşıyoruz. 850 bini aşkın öğretmenimiz görev yapıyor. Bu Türkiye Cumhuriyeti’nin, devletimizin başarısıdır.

“Açılış Törenini Bu Okulda Yapmamızın Özel Bir Nedeni Var”

Eğitim öğretim yılının açılış töreninin bu okulda, bu mesleki ve teknik eğitim Anadolu lisesinde yapılmasının özel bir nedeni var.  Gerek kalkınma planımızda, gerek hükümet programımızda, gerek Bakanlığımızın strateji planlarında mesleki eğitime verdiğimiz önemi, buradan bir kere daha kamuoyuyla paylaşmak istediğimiz için de burayı seçtik. Çünkü artık hatırlamak istemeyeceğimiz nedenlerle, mesleki ve teknik eğitimin önü uzun bir süre kapalıydı. Dolayısıyla bu okullarımız hak ettikleri ilgiyi maalesef yakın zamanlara kadar göremiyorlardı. Oysa bu okullarımızda çok güzel işler yapılıyordu, şimdide yapılıyor ve bundan sonra da yapılacak.

“Burada Birinci Sınıf Eğitim Veriliyor”

Birinci sınıf eğitim veren okulumuzun özelliklerini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu gördüğünüz okulda, mobilya ve iç mekân tasarımı okutuluyor.  Elektrik ve elektrik teknolojisi okutuluyor. Makine teknolojisi okutuluyor. Metal teknolojisi okutuluyor. Bilişim teknolojileri okutuluyor. Biyomedikal cihaz teknolojileri okutuluyor. Endüstriyel otomasyon teknolojileri okutuluyor. Bunların ayrı ayrı dalları da var ve bu dallarla birçok alanda eğitim veriliyor.

“Biraz Önce Gördüğünüz Uçan Kamerayı, Bu Okulun Öğretmenleri ve Öğrencileri Yaptı”

Biraz önce burada gençlerimiz Burdur Halk Oyunları’ndan örnekler sunarken, belki birçoğunuz farkında değildi fakat yukarıda uçan kamera çekim yapıyordu. Ve o uçan kamerayı bu okulun öğretmenleri, bu okulun öğrencileri yaptılar.

“Okulunuzun Hem Geçmiş Başarılarını, Hem Bugünkü Başarılarını Çok Yakından İzliyoruz”

Sevgili öğretmenlerim ve öğrencilerim; okulunuzun hem geçmiş başarılarını, hem bugünkü başarılarını çok yakından izliyoruz. Bütün endüstri ve meslek liselerimizin, teknik liselerimizin, neleri başarmakta olduğunu biz biliyoruz ama kamuoyu pek bilmiyor. Onun için özellikle bugün buraya geldik ki burada ne güzel işler yapıldığını herkes bilsin ve görsün.

“Bu Ders Yılından İtibaren En Büyük Önceliğimiz Mesleki Ve Teknik Eğitim Olacak”

Bu ders yılından itibaren önümüzdeki yıllarda, en büyük önceliğimiz mesleki ve teknik eğitim olacak. Hükümet programımızda da bu çok açık bir biçimde vurgulandı. Strateji planımızda da vurgulandı. Teknolojideki değişimleri, gelişmeleri eğitim sistemimize aktarabilmek için ne mümkünse yapacağız. Bu amaçla sektörle çok yakın bir işbirliği içerisindeyiz. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüz, sektördeki tüm paydaşlarla, mesleki ve teknik eğitimimizi; nasıl bir adım ileri götürürüz diye gece gündüz çalışıyor. Bu yıldan itibaren, özellikle mesleki ve teknik eğitim alanında çok köklü değişimler, dönüşümler yaptığımızı ve bu okulların önümüzdeki yıllarda öğrencisi olmak için kıyasıya yarışılan okullar olduğunu sizler de göreceksiniz. İleride meslek hayatına atıldığınızda da bu okullardan mezun olmanın gururunu yaşayacaksınız.

 

Konuşmasının ardından Bakan Avcı, öğrenci, öğretmen ve diğer katılımcılarla ilk ders zilini çaldı. Bakan Avcı, daha sonra okulu gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.