Bakan Avcı´dan gündeme ilişkin önemli açıklamalar  
Bakan Avcı´dan gündeme ilişkin önemli açıklamalar

Bakan Avcı´dan gündeme ilişkin önemli açıklamalar

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir´de basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. 

Bakan Avcı´dan gündeme ilişkin önemli açıklamalar

Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyet Toplantısına katılmak üzere Eskişehir´de bulunan Bakan Avcı, geçtiğimiz hafta bütün yurtta yaşanan kar tatillerine ilişkin gelen eleştirilere cevap verdi. Bakan Avcı, "Bizim önceliğimiz çocuklarımızın, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sağlığıdır, güvenliğidir; her şey ondan sonra gelir." dedi.

Yurt genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle öğretmen ve öğrencilerin güvenliklerini dikkate alarak tatil kararı veren Vali ve yöneticilere teşekkür eden Bakan Avcı şöyle konuştu:

"10 günden beri Türkiye mevsim normalleri üzerinde pek çok vilayetimizde kış şartları yaşıyor. Ben Sayın Hüseyin Çelik’in bu konudaki uyarısına teşekkür ederim, ama Millî Eğitim Bakanlığı kurumsal kültürü çok gelişmiş bir bakanlıktır. Ben burada öncelikle bu şartları en ince detayına kadar değerlendiren bütün parametreleri hesaba katarak nihai kararları oluşturan sayın valilerimize, il milli eğitim müdürlerimize, kaymakamlarımıza, ilçe milli eğitim müdürlerimize bu süreçte gösterdikleri dirayet, feraset ve basiret için çok teşekkür ediyorum. Bizim önceliğimiz çocuklarımızın, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sağlığıdır, güvenliğidir; her şey ondan sonra gelir."

Olumsuz hava şartlarının devam etmesi halinde öğrencilerin güvenliğini gözeten kararlar almaya devam edeceklerini kaydeden Bakan Avcı, "19. Millî Eğitim Şurası’nın temel kararlarından-gündem maddelerinden bir tanesi de okul güvenliği konusuydu. Okul güvenliği demek, öğrenci güvenliği demek, öğretmen güvenliği demek, çalışan güvenliği demektir. Dolayısıyla bu konularda bütün eğitim yöneticilerimizin bu basiretli çalışmalarını sürdürmelerini bekliyoruz" diye konuştu.

 

Bakan Avcı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Valilerimiz de kaymakamlarımız da il milli eğitim müdürlerimiz de bu konuda fevkalade isabetli kararlar aldılar ve uyguladılar. Kendilerine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Ayrıca bu şartlarda hizmetlerin aksamaması için sadece millî eğitime ilişkin hizmetler için değil, ulaşım hizmetlerinin, sağlık hizmetlerinin, güvenlik hizmetlerinin aksamaması için olağanüstü gayret gösteren karayolları Genel Müdürlüğümüze, AFAD’a, Elektrik İdarelerine ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum."

Mevcut stadın yerinin değerlendirilmesi

Bakan Avcı, Eskişehir´deki mevcut stadyumun, yeni stadyumun yapılmasından sonra yerinin açılacağını bildirdi.

Söz konusu yerin herhangi bir rant teminine yönelik yapılaşmaya açılmayacağını, burasının Eskişehir halkının, çocuklarıyla yararlanabileceği bir meydan, bir büyük bahçe olarak değerlendirileceğini pek çok kez söylediklerini anımsatan Bakan Avcı, şöyle konuştu:

"Eskişehir´de bazı güdümlü gazetelerde, ´Biz de inandık´ diye manşet atmışlar. Kinayeli bir biçimde bu söylediklerimizin inandırıcı olmadığına dair manşetler atıldı. Stat inşaatı başladı, inşallah müteahhitler 19 Mayıs´a yetiştirmeye çalışıyor. Önümüzdeki sezon Eskişehirspor, maçlarını yeni stadında oynayacak inşallah. Eski stadyumun yeri de başından beri söylediğimiz gibi yapılaşmaya açılmayacak. Bütün Eskişehir halkının 7´den 70´e istifade edeceği bir rekreasyon alanı olarak, bir meydan olarak, bir sosyal etkinlik alanı olarak değerlendirilecek."

"Herhangi bir ranta izin verilmeyecek"

Bakan Avcı, mevcut stadyumun işlevinin sona ermesinin ardından açılacak yer için 2013 yılında çalıştay yapıldığını dile getirdi.

Konuya ilişkin vatandaşlarla anket de gerçekleştirildiğini söyleyen Avcı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Eskişehirli hemşerilerimize, ´Böyle bir alanın nasıl değerlendirilmesini istersiniz?´ diye sorular soruldu. Bu sorulardan çıkan sonuçlar bir rapor haline getirildi. Bütün görüşmelerin ve anket çalışmalarının sonucu olarak Eskişehirlilerin nasıl bir alan düzenlenmesini istediklerine ilişkin bir çerçeve ortaya çıkmış oldu. Biz bu raporu, genel çerçeveyi anlatan raporu bir çalıştayla tekrar tartışmaya açtık. Çalıştay sonucunda yapılaşmaya açılmayacak, herhangi bir ranta izin verilmeyecek. Burası Eskişehirlilerin gönül rahatlığıyla toplanabilecekleri, eğlenebilecekleri, yürüyüş yapabilecekleri bir alan olarak, bir millet bahçesi olarak değerlendirilecek. Maket çalışmasında yer alan unsurlar, sözünü ettiğim çalıştayda dile getirilen unsurların bir şekilde oraya yansıtılması. O, nihai bir proje değildir. Bütün bu beklentilerin buraya yansıması halinde nasıl bir çerçeve çıkabilir, bunun Eskişehirlilerin bilgisine sunulan bir çalışma o."

Bakan Avcı, Süleyman Çakır Anadolu Lisesinin imam hatip lisesine dönüştürülmeyeceğini sözlerine ekledi.

 

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.