BAKAN ÖZER, KATAR'DAKİ TÜRK ÖĞRENCİLERLE İFTAR YAPTI  
BAKAN ÖZER, KATAR'DAKİ TÜRK ÖĞRENCİLERLE İFTAR YAPTI

BAKAN ÖZER, KATAR'DAKİ TÜRK ÖĞRENCİLERLE İFTAR YAPTI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Doha'daki resmî ziyaretinin son gününde iftarını Katar'daki Türk öğrencilerle yaptı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer,  Doha ziyaretinin son akşamında  eşi Nebahat Özer ve beraberindeki heyetle,  Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 1416 sayılı Kanun uyarınca YLSY Programı kapsamında Katar'a gönderilen yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin de aralarında bulunduğu Türk öğrencilerle iftar yemeğinde bir araya geldi.
 
Özer; Ramazan ayının manevi ikliminde, aynı iftar sofrasında bulunmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti. 
 
Katar'daki öğrencilerin Türkiye'nin gönüllü elçileri olduğunu söyleyen Bakan Özer, öğrencilerin Türkiye'nin engin tarihî ve kültürel birikimini dost ve kardeş ülke Katar'ın öğrencileriyle paylaştığını ifade etti. 
 
1416 sayılı yasa ile 1929 yılından beri Bakanlığın dünyanın farklı ülkelerine öğrenci gönderdiğini kaydeden Bakan Mahmut Özer, şunları söyledi: "Bu, Türkiye'nin en fazla önemsediği alanlardan biri. Bugün Türkiye Cumhuriyeti devletinin siyasetinde, kültüründe, ekonomisinde 1416 bursiyeri olan çok sayıda siyasetçi, doktor, mühendis, şair, yazar, eğitimci bulunuyor. Biz burs programını çok önemsiyoruz. İnşallah, burada da öğrenci sayılarını artıracağız ve Bakanlık olarak sizin eğitiminiz boyunca karşılaştığınız sorunları çözmek için elimizden gelen gayreti sarfedeceğiz. Ülkelerin en kalıcı ve sürdürülebilir sermayesi, insan sermayesidir.  Türkiye sıradan bir ülke değildir.  Bölgesinde güçlü, lider bir ülkedir. Bu durumun sürdürülebilir olması, sizin önemli görevler almanıza bağlı. İnanıyorum ki bu görevleri çok güzel şekilde icra edeceksiniz."
 
Öğrencilere başarı dileyen Özer, Büyükelçi Göksu'ya da kendilerini misafir ettikleri için teşekkür etti.
 
Doha Büyükelçisi Mustafa Göksu da iftar sofrasında öğrencilerle bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek ülkelerin eğitimde güçlü iş birlikleri kurmasının çok önemli olduğunun altını çizdi.
 
Bakan Özer, Katar Eğitim ve Kültür Bakanlarıyla bir araya geldi
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Katar'daki temasları çerçevesinde Eğitim ve Kültür Bakanlarıyla görüşmeler yaptı.
 
Katar Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanı Buseyne bint Ali el-Cebr en-Nuaymi, Bakan Özer onuruna başkent Doha'da yemek verdi.
 
Yemeğe, Bakan Özer ve Nuaymi'nin yanı sıra Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Mustafa Göksu ve diğer birçok yetkili katıldı.
 
Programın ardından Nuaymi ile görüşen Özer, Katarlı mevkidaşına misafirperverliği için teşekkür etti.
 
Bakan Özer, her iki ülkenin çocuklarına da daha iyi eğitim imkânları sunmak için görüş alışverişlerinin devam edeceğinin altını çizdi.
 
Bakan Özer'in Katar Kültür ve Spor Bakanı Şeyh Abdurrahman bin Hamed Al Sani ile yaptığı görüşmede Türkiye ile Katar arasında kültür alanındaki iş birlikleri değerlendirildi.
 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.