BAKAN ÖZER, KATAR'DAKİ TÜRK OKULUNU ZİYARET ETTİ  
BAKAN ÖZER, KATAR'DAKİ TÜRK OKULUNU ZİYARET ETTİ

BAKAN ÖZER, KATAR'DAKİ TÜRK OKULUNU ZİYARET ETTİ

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, beraberindeki heyetle birlikte Katar'ın başkenti Doha'daki Millî Eğitim Bakanlığına bağlı Türk Okulunu ziyaret etti.

Bakan Özer, Türkiye'nin Doha Büyükelçiliğine ziyaretinin ardından Katar Türk Okuluna geçerek burada incelemelerde bulundu.
 
Okulun faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi alan Özer, öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelerek bir süre sohbet etti.
 
Doha'daki temaslarının amaçlarından birinin de Katar Türk Okulunun kapasitesinin değerlendirilmesi olduğunu dile getiren Özer, okulda ikili eğitimden tekli eğitime geçilmesi için çalışacaklarını belirtti.
 
Öğretmenlerin anaokulu, müzik sınıfı ve etkinlik alanlarına ihtiyaçları bulunduğunu belirtmesi üzerine Bakan Özer, tüm ihtiyaçların karşılanması için yetkililere talimat verdi.
 
Türkiye'de 6 Ağustos 2021 tarihine kadar devlet okullarına bağlı anaokulu sayısının 2 bin 782 olduğunu aktaran Özer, sözlerini şöyle sürdürdü: 
"2022 yılında biz 3 bin tane yeni anaokulu, 40 bin tane yeni ana sınıfı yapmak üzere yola çıktık, Emine Erdoğan'ın himayesinde başlattığımız projenin ilk startını 100 anaokulu için İstanbul'da verdik. İstanbul'da 147 tane devlet anaokulu var. Yani seçenek yok. 5 ayda 112 yeni anaokulu, 8 bin 145 ana sınıfını hizmete aldık, 264 anaokulunun ihalesini yaptık, 2 bin 500 üzerinde anaokulunu yatırım programına dâhil ettik."
 
MEB'in parasal değil sadece arsa ile ilgili sıkıntıları olduğuna işaret eden Özer, "Anadolu coğrafyasının her noktasına vatandaşlarımızın çocuklarının erişilebilirliği ile ilgili her türlü yatırımı yapacağız. Allah'ın izniyle 2022 sonunda okul öncesi eğitimde 5 yaşta yüzde 100'e, 4 yaşta yüzde 35'ten yüzde 70'e, 3 yaşta yüzde 14'ten yüzde 50'ye çıkaracağız." dedi.
 
Bakan Özer, öğretmenlerin mesleki gelişim çalışmalarına ilişkin taleplerine ilişkin ise "Bakanlığımızın yürüttüğünü okul bazlı mesleki gelişim çalışmalarına artık yurt dışında bulunan Türk okullarındaki öğretmenlerimizi de dâhil edeceğiz." ifadelerini kullandı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.