BAKAN SELÇUK, "ULUSLARARASI PROJEDEN UYGULAMAYA EĞİTİM SEMPOZYUMU"NDA KONUŞTU  
BAKAN SELÇUK,

BAKAN SELÇUK, "ULUSLARARASI PROJEDEN UYGULAMAYA EĞİTİM SEMPOZYUMU"NDA KONUŞTU

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumu"na katıldı. Çevrim içi yapılan sempozyumda konuşan Bakan Selçuk, "TIMMS, PISA gibi uluslararası bir takım araştırmalar ve sınavlarda Türkiye'nin yükselişte olduğunu, yaptığımız hazırlıkların sonuç verdiğini görüyoruz." dedi.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen "Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumu"na katıldı. 
 
Çevrim içi sempozyumda konuşan Bakan Selçuk, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 60'ının aktif olarak internet kullandığını anımsatarak bu durumun dikkate alınması gerektiğinin altını çizdi.
Eğitimin, yeni nesillerin yetişmesinde dünyaya vereceği mesajın çok önemli olduğunu dile getiren  Selçuk, bu dönüşüm süreci içinde eğitimden bahsedilirken Anadolu'da "beşikten mezara" denilen kavramın, bugünün dünyasında "hayat boyu öğrenme" olarak tabir edildiğini söyledi.
 
Teknolojik kırılımların yaşandığı, ekonomik parametrelerin değiştiği, kültürel dezenformasyonların arttığı, sosyal medyanın çocuklar ve gençler üzerinde olumsuz etkilerinin yaygınlaştığı bir dönemde, bu tabirin yeni bir kimliğe ulaştırılması gerektiğini vurgulayan Selçuk, 2023 Vizyon Belgesi'nde bunun cevabının yer aldığını hatırlattı.
 
"Medeniyetimizin, tarihten aldığımız telkinle, insanlığın gönlünde yer edinmesi ve büyümesi gayretindeyiz." diyen Selçuk, Hazreti Mevlâna'nın "Her yerde olmak gibi bir duan varsa gönüllere gir çünkü sevenler, sevdiklerini gönüllerinde taşırlar." düsturuyla hareket ettiklerini kaydetti. Millî Eğitim Bakanı Selçuk, konuşmasına şöyle devam etti: "Çocuklarımızın dünyadaki akranlarıyla benzer imkânlara kavuşması ve eğitimlerini kaliteli şekilde almaları çok önemli, dünyada şahsiyetleriyle dimdik ayakta durabilmeleri çok mühim. Bizim de bütün bu çalışmalarımız, hem Türkiye'de hem dünyada bu veciheten bakıyor meseleye. TIMMS, PİSA gibi uluslararası birtakım araştırmalar ve sınavlarda da görüyoruz ki Türkiye, yönünü yukarı doğru çevirmiş vaziyette. Yaptığımız hazırlıkların sonuç verdiğini görüyoruz ve muvaffakiyetimizden dolayı da memnunuz, mutluyuz. Bu yükselişin artması bizim çok ehemmiyet verdiğimiz bir konu."
 
"Büyük Bir Dönüşüm Yaşıyoruz"
Meslek liselerinin önemine işaret eden Selçuk, salgına karşı çözüm geliştiren meslek lisesinin örneklerinin sadece Türkiye'de bulunduğuna dikkati çekti. Bunun dünyada ilk ve tek olduğunu belirten Selçuk, "Bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, eğitimin de salgına karşı ne tedbirler alması gerektiği konusunu tartışıyoruz, ortaya koyuyoruz ve büyük bir dönüşüm de yaşıyoruz." dedi.
 
Bakan Selçuk, salgın döneminde Türkiye'de uzaktan eğitim için 3 televizyon kanalı kurulduğunu, dünyada 3 kanal kurabilen birkaç ülke bulunduğunu söyledi. Dünyada 20 milyar civarında tıklanan eğitim sitesine sahip olmaktan da mutluluk duyduklarını dile getiren Selçuk; öğrencilerin ve velilerin, ihtiyaç duyduğunda başvurabileceği, yüz binlerce içeriğin olduğu bir portalı ortaya koyduklarını dile getirdi.
 
Türkiye'deki hazırlığın birçok ülkede yapılmadığını, sadece mail göndererek uzaktan eğitimi yürütmeye çalışan ülkeler bulunduğunu aktaran Selçuk; Türkiye'de tablet dağıtımının da devam ettiğini, Konya'nın bu konuda bütün illere örnek olacak çalışmalar yaptığını kaydetti.
 
Bakan Ziya Selçuk; sempozyumun, veriye dayalı yönetim için bilgi sağlayacak bir altyapı oluşturacağını belirterek bu tür çalışmaları destekleyeceklerini ifade etti.
 
2023 Eğitim Vizyonu Belgesi'nin her adımında bilimsel verilerle hareket ettiklerini belirten Bakan Selçuk, "Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirdiğimiz 'Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumu', çıktılarıyla bize ışık tutacak. Konya Büyükşehir Belediyesi ve emek verenlere teşekkürler." dedi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.