BAKAN TEKİN, GEBZE 23 NİSAN BİLİM VE SANAT MERKEZİNİN AÇILIŞINI YAPTI  
BAKAN TEKİN, GEBZE 23 NİSAN BİLİM VE SANAT MERKEZİNİN AÇILIŞINI YAPTI

BAKAN TEKİN, GEBZE 23 NİSAN BİLİM VE SANAT MERKEZİNİN AÇILIŞINI YAPTI

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kocaeli'deki programları çerçevesinde Gebze 23 Nisan Bilim ve Sanat Merkezinin açılış törenine katıldı.

Bakan Tekin, açılış töreninde yaptığı konuşmada, eğitim kurumu yaptırdıkları ve buna kendi isimlerini vermek yerine 23 Nisan ismi verdikleri için Tekbulut ailesine teşekkür etti.
 
Okul yapmak isteyen hayırseverlere arsa konusunda zorluklar çıkarılmaması gerektiğini belirten Tekin; imar, planlama, mülkiyet ve benzeri problemlerin yaşanmadığı, çok sayıda hayırseverin işin içinde olduğu bir döneme girilmesini diledi.
 
Tekin, Bakanlık olarak hayırseverlerin katkılarını önemsediklerine işaret ederek, "Sadece hayırseverlerin değil; toplumun her kesiminin, eğitim sürecinin içinde var olmasını, bizimle paydaş olmasını arzu ediyoruz. Birçok televizyon programında, gazete açıklamalarımızda bunun altını ısrarla çizdim. Eğitim, politik ayrılıklar, politik görüş ayrılıkları dikkate alınmaksızın toplumun tamamının sürecin içine dâhil olması gereken bir mekanizma. Herkesi davet ediyorum, gelin hep beraber eğitim sürecini yürütelim. Katkılarınızı, desteklerinizi bekliyoruz. Hayırseverlerimizin katkısını ayrıca bekliyoruz." diye konuştu.
 
"18 milyon öğrencinin eşit şekilde eğitim alması birinci önceliğimiz"
BİLSEM'in, yapısı gereği çocukların doğalarında var olan yeteneklerini keşfetmeye ve bunu geliştirmelerini sağlayan özgün ve özel bir proje olduğunu anlatan Tekin, böyle bir projeye 23 Nisan ismi verilmesinin de ayrıca takdire şayan olduğunu ifade etti.
 
Tekin, eğitimde fırsat eşitliğini temin etmek için 18 milyon öğrencinin eşit şekilde eğitim almasının birinci öncelikleri olduğunun altını çizerek, "Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Bu felsefeyi, bu etik değeri devam ettireceğiz çünkü bu bizi ayakta tutan temel unsurlardan biri." dedi.
 
Konuşmaların ardından, Bakan Tekin ve protokol üyeleri, 23 Nisan Bilim ve Sanat Merkezinin açılış kurdelesini kesti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.