Bakan Yılmaz: Gayemiz evlatlarımızı 21. yüzyıla daha iyi hazırlamak  
Bakan Yılmaz: Gayemiz evlatlarımızı 21. yüzyıla daha iyi hazırlamak

Bakan Yılmaz: Gayemiz evlatlarımızı 21. yüzyıla daha iyi hazırlamak

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas´taki temasları kapsamında TOKİ Ahmet Yesevi İlk/Ortaokulunda düzenlenen sergi açılışı ve Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi´nde düzenlenen Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Projesi´nin sertifika dağıtım törenine katıldı.  

Bakan Yılmaz: Gayemiz evlatlarımızı 21. yüzyıla daha iyi hazırlamak

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas´taki temasları kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından TOKİ Ahmet Yesevi İlk/Ortaokulunda düzenlenen sergi açılışı ve sertifika törenine katıldı. Serginin açılışını gerçekleştiren Yılmaz, kursiyerlerin sertifikalarını verdi. Bakan Yılmaz, daha sonra İl Milli Eğitim ve Halk Sağlığı Müdürlüğünce Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi´nde düzenlenen Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Projesi´nin sertifika dağıtım törenine katıldı. 

 

Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında yaklaşık 10 yıldır devam eden bir protokol olduğunu hatırlatan Yılmaz, "Eğitimde daha çok yapmamız gereken işler var. Gayemiz evlatlarımızı 21. yüzyıla daha iyi hazırlamak. Bizden sonraki nesiller, bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olacaklar ve bunlar yurt dışındaki insanlarla rekabet edecekler. Bizim dönemden daha kaliteli bir eğitim almaları lazım, hem bilgi teknolojileri hem sağlık hem de beslenme konusunda. Çünkü sağlam kafa sağlam vücutta bulunur." dedi.

 

Bakan Yılmaz, obezitenin çağın önemli sağlık sorunlarından biri olduğuna da değinerek, "Hareketli bir yaşamı alışkanlık haline getirmemiz lazım. Hayatımızın olmazsa olmaz bir parçası olmalı. Çocuklar okula gidecek, okuldan gelecek ve okuldan geldikten sonra mutlaka bir fiziksel aktivitede bulunacak. Bunu hayatının olmazsa olmazı haline getirecek. Bunu hayat biçimi haline getirdikten sonra bu yapılanlar çocuğa yük olarak gözükmez. Çocuğa ilave bir ödevmiş gibi gelmez. Dolayısıyla hareketli yaşamı kendisine benimsetmemiz lazım." ifadelerini kullandı.

 

“Merkezi hükümetin bütçesinde en fazla payı eğitime ayırdık”

Türkiye´nin eğitimden önemli bir konusu olmadığını ve merkezi hükümetin bütçesinde en fazla payı eğitime ayırdıklarını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti: "Evlatlarımız daha kaliteli eğitim alsınlar diye yeni okullar, yeni derslikler yapıyoruz. Daha kaliteli eğitim alsınlar diye evlatlarımızı bilgi teknolojileriyle buluşturuyor ve adeta bilgi otoyollarına açılmalarını sağlıyoruz. Daha kaliteli eğitim alsınlar diye öğrencilerimize ve öğretmenlerimize tablet bilgisayar, ücretsiz kitap, süt dağıtıyoruz. Hem içerik hem de nitelik olarak istiyoruz ki bizden daha kaliteli bir eğitim alsınlar. Kantinlerimizde de satacağımız unsurları ve listeleri Sağlık Bakanlığı belirliyor. Dolayısıyla bazılarından, ´acaba bu ürünler artırılamaz mı?´ diye bir talep gelse de Sağlık Bakanlığı izin verirse yapıyoruz, izin vermezse yapmıyoruz. Şu anda bile kantinlerde satılan bazı ürünlerden şikayet var, bunu da Sağlık Bakanlığımıza aktardık. Dolayısıyla Sağlık Bakanlığı bu konuyla ilgili bir çalışma yapıyor. Daha sağlıklı ürünlerin evlatlarımız okuldayken onlara ulaşabilmesini sağlamak için Sağlık Bakanlığı ile bir çalışmamız var. İnşallah, beslenme ve sağlık açısından çok daha iyi bir noktaya gideceğiz."

 

Eğitimde yapılan çalışmalara da değinen Yılmaz, okula gidemeyen öğrencilere evde eğitim verildiğini hatırlatarak, "13 bin öğrenciye evde eğitim veriyoruz. Ola ki evlatlarımız hastalandı, hastanede uzun dönemli kalıyorsa, hastanede sınıf ve derslik açıyoruz. Dolayısıyla istiyoruz ki hiçbir evladımız eğitimden mahrum kalmasın. 80 binin üzerindeki engelli evladımızı taşıma yoluyla eğitime kavuşturuyoruz. 200 binin üzerindeki engelli evladımızı kaynaştırmak suretiyle eğitime kavuşturuyoruz. Gelecek yüzyıl için Türkiye´nin yükünü taşıyacak çağdaş ve uygar ülkelerin önüne geçebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Yılmaz, Türkiye´nin en öncelikli konusunun eğitim olduğuna dikkati çekerek, "Eğitim denildiğinde akan sular durur. Her şeyin başı eğitim derler. Kimileri sağlık der ama eğitim demek lazım. Eğer iyi eğitebilirsek hastalığa yakalanma oranı da düşer, güvenlik açığı da ortadan kalkar. Dolayısıyla eğitim her şeydeki alınması gereken mesafenin ilk adımıdır."  değerlendirmesinde bulundu.

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.