Bakan Yılmaz, imam hatip lisesi uygulama camisinin temel atma törenine katıldı  
Bakan Yılmaz, imam hatip lisesi uygulama camisinin temel atma törenine katıldı

Bakan Yılmaz, imam hatip lisesi uygulama camisinin temel atma törenine katıldı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Ülkenin her tarafı imam hatiplerle doldu" söyleminin kesinlikle doğru olmadığını belirterek "İmam hatiplerimizdeki öğrenci sayımızın oranı yüzde 12, meslek liselerine giden öğrenci sayımızın oranı yüzde 43, imam hatipler doldu denir mi?  Biz vatandaşımız ne diyorsa onu yapıyoruz." dedi.

Bakan Yılmaz, imam hatip lisesi uygulama camisinin temel atma törenine katıldı

Bakan Yılmaz, Manisa´daki programlarının ardından Kula ilçesine geçerek, hayırsever iş adamı Hüseyin Akhan tarafından yaptırılacak Kula Halit Tokul Anadolu İmam Hatip Lisesi uygulama camisinin temel atma törenine katıldı.

 

Camilerin aynı zamanda hem bir eğitim merkezi hem de kültür merkezi olduğuna İşaret eden Bakan Yılmaz, "Camiler sohbet halkalarının oluşturulduğu, kentin sorunlarının tartışılabildiği bir yerdir. Aynı zamanda 15 Temmuz göstermiştir ki milletin milli birlik ve beraberliğe çağrılacağı yerlerdir. Bu camiler çok önemli çünkü bu ezanlar okunduğu sürece bu bayrak dalgalandığı sürece biz inanıyor ve biliyoruz ki bu topraklarda ilelebet bağımsız hür olarak yaşayacağız. İşte o hür yaşamanın şartı bayrak inmeyecek, ezan dinmeyecek." dedi. Yılmaz, fen liselerine laboratuvar, meslek lisesine atölye gerektiği gibi imam hatip liselerinin olduğu yere de cami gerektiğini vurguladı.

 

"Devletin sahibi vatandaştır"

Bir kesimin sürekli olarak gerçek olmayan "ülkenin her tarafını imam hatiplerle doldurdular" söylemini tekrarladığına dikkati çeken Bakan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu kesinlikle doğru bir tabir değildir. İmam hatiplerimizdeki öğrenci sayımızın oranı yüzde 12, meslek liselerine giden öğrenci sayımızın oranı yüzde 43. ´İmam hatipler doldu´ denir mi? Özü ne? Biz vatandaşımız ne diyorsa onu yapıyoruz. Vatandaş istemeden okul yaparsın ama öğrenci göndermezse okul boş kalmaz mı, kaynak israf olmaz mı? Biz bunu yapar mıyız, millete karşı sorumluluğumuz yok mu? Var. Dolayısıyla millet ne istiyorsa imam hatip ise imam hatip, meslek lisesi ise meslek lisesi, Anadolu lisesiyse Anadolu lisesi ne istiyorsa biz onu yapmakla mükellefiz. Peki niye eleştiriyorlar? Milletin dediği yerine gelmesin diye. Buna önleyici propaganda diyorlar. ´Vatandaşın talebi var ama bakın bizi eleştiriyorlar imam hatip açmayacağız.´ Hayır, vatandaş ne derse biz onu yapacağız. Bu devletin sahibi vatandaştır; bu toprağın sahibi vatandaştır, o ne derse onu yapacağız." Yılmaz, Türkiye´yi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmak için çalışmalarını bu doğrultuda sürdürdüklerini aktararak, 2002 yılından bu yana yapılan okul ve derslik sayılarıyla sınıflardaki öğrenci sayılarının 24´e düşürüldüğünü söyledi.

 

"Önümüzdeki yıl içinde 20 bin öğretmenin ataması yapılacak"

Türkiye´nin doğusu ile batısı arasında ayrım yapmadan yatırımlar yaptıklarını anlatan Bakan Yılmaz, Hakkari´de ve Manisa´da derslik başına düşen öğrenci sayısının 22 olduğunu bildirdi. Yılmaz, 2002 öncesi okul öncesindeki oranın yüzde 10 civarında olduğunu, 2019´a kadar Türkiye´nin her tarafında 5 yaş okullaşma oranını yüzde 90´ın üzerine çıkaracaklarını anlattı. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısını da makul bir seviyeye çekmeyi hedeflediklerini aktaran Yılmaz, şubat ayında ilana çıkacaklarını ve gelecek yıl için 20 bin öğretmenin atamasının yapılacağını açıkladı. Yılmaz, Türkiye´nin bugününün dünden çok iyi olduğunu dile getirerek, internet bağlantısı olmayan hiçbir okul bulunmadığını söyledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.