Bakan Yılmaz, şehit öğretmenin cenaze törenine katıldı  
Bakan Yılmaz, şehit öğretmenin cenaze törenine katıldı

Bakan Yılmaz, şehit öğretmenin cenaze törenine katıldı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Tunceli´de bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz için memleketi Gümüşhane´de düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Bakan Yılmaz, şehit öğretmenin cenaze törenine katıldı

Torul ilçesinde Hükümet Konağı önünde, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan törende, şehit öğretmenin özgeçmişi okundu. Törene katılan Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Millî Savunma Bakanı Fikri Işık, şehit öğretmenin babası Hamit, annesi Gülay, ağabeyi Ahmet, kardeşleri Yahya ve Hayrunnisa Yılmaz ile diğer aile fertlerine taziyelerini iletti.

 

"Necmettin evladımızın da hesabı mutlaka sorulacaktır"

Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, şehit öğretmen Necmettin Yılmaz için Allah’tan rahmet diledi, ailesine, yakınlarına ve millete Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu adına başsağlığı dileklerini iletti.

 

Bakan Yılmaz, öğrencilerine karne dağıttıktan sonra memleketine dönerken bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen Necmettin Yılmaz’ın cenazesinin bugün defnedileceğini belirterek, şöyle devam etti: "Milletimizin birliğini ve evlatlarımızın geleceğini hedef alan bu alçakça saldırılar asla amacına ulaşamayacak ve terör döktüğü kanda boğulacaktır. Necmettin evladımızın da hesabı mutlaka sorulacaktır. Terör ülkemizde hiçbir zaman kazanamayacaktır, kaybetmeye mahkumdur. Ülkemizi bölemeyecekler, bayrağımızı indiremeyecekler, eğitim ailemizi millete hizmet yolundan bir adım geriye attıramayacaklar. Hepimizi derin bir acıya boğan, eğitime ve Türkiye´nin aydınlık geleceğine yapılan bu terör saldırısını lanetliyor, şehit öğretmenimize Allah´tan rahmet, ailesine ve milli eğitim camiasına başsağlığı diliyorum." 

 

Milletin kendisi için çalışanları unutmayacağını vurgulayan Bakan Yılmaz, "Eksik bıraktıklarını yeni öğretmenlerle yapmaya devam edeceğiz. Millî eğitim meşalesi sönmeyecek, bayrağı düşmeyecek, elden ele aktarılacak ve ülkemizin aydınlık yarınlarına olan inancımız hiçbir zaman eksilmeyecek. 80 milyon birlik ve kardeşlik içinde ülkemizin yarınını daha iyi ve güzel yapmak adına durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bizim şehitlere olan borcumuz da budur. Öğretmenimizin anısını yaşatacağız, ruhu şad, mekanı cennet olsun." dedi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.