BASIN AÇIKLAMASI  
BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI


BASIN AÇIKLAMASI

Bugün bazı basın yayın organlarında çıkan “TEOG’da kopya skandalı patladı” haberine ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür.

 

26 Ocak-13 Şubat 2015 tarihleri arasında (geçen yıl) il müdürleriyle yapılan toplantıda, “İl millî eğitim müdürlerinin, öğrencilerin kendi sınıflarında sınava girmelerinin kopyayı teşvik ettiğini iddia ettikleri” haberleri tamamen asılsız ve uydurmadır.

 

Söz konusu toplantı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş kapsamında yapılan ortak sınavlarla ilgili geri bildirim almak ve sınavın güçlü ve zayıf yönlerini tespit etmek amacıyla düzenlenmiştir.

 

Bakanlığımız, yaptığı bütün çalışmaları paydaşların görüşüne sunmakta, olumlu ve olumsuz geri bildirimleri değerlendirmektedir.  Hiçbir millî eğitim müdürü yazılı sınavların öğrencilerin kendi sınıflarından başka bir sınıfta yapılması talebinde bulunmadığı gibi Bakanlığımız tarafından bu yönde hazırlanan bir rapor da mevcut değildir. Ayrıca, sınavda cep telefonu gibi teknolojik aygıtların kolayca kullanıldığı iddiası da haberi yapan gazetelerin sınav kurallarından haberdar olmadıklarını göstermektedir. Zira Bakanlığımız tarafından yapılan sınavların tamamında öğretmen ve öğrencilerin sınava cep telefonuyla girmesi yasaktır.  

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

 

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.