DEPREM BÖLGESİNDE YARI YIL TATİLİ UZATILDI  
DEPREM BÖLGESİNDE YARI YIL TATİLİ UZATILDI

DEPREM BÖLGESİNDE YARI YIL TATİLİ UZATILDI

Elazığ merkezli depremden dolayı Elazığ ve Malatya genelindeki bütün okullar 10 Şubat'ta açılacak.

Elazığ merkezli depremden etkilenen bölgede yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda, bu bölgelerdeki okullar için yarı yıl tatili 10 Şubat tarihine kadar uzatıldı. Buna göre Elazığ ve Malatya'nın tamamında okullar 10 Şubat'ta açılacak. Öte yandan Elazığ'ın genelinde 200'ün üzerinde okulda yapılan inceleme sonucunda 10 okulun yıkılmasına karar verildi. Yıkılan okulların yerine ise hayırseverlerin katkılarıyla yeni okullar yapılacak.
 
Çocuklara Psikososyal Destek Eğitimlerine Devam
24 Ocak 2020 günü Elazığ ve Malatya'da meydana gelen depremden sonra Millî Eğitim Bakanlığı psikososyal destek ekipleri, deprem bölgesine intikal ederek çalışmalarına başladı. Travma sonrası psikososyal destek eğitimleri almış 56 rehber öğretmen/psikolojik danışman, barınma hizmeti sunulan okullardaki çocuklar ve ailelerine destek sunmaya devam ediyor.
 
Ayrıca Rehberlik Araştırma Merkezi ve İl Psikososyal Koordinasyon Merkezi'nde de depremzedelere yönelik çalışmalar da devam ediyor.
 
Okulların açılmasının bir hafta ertelenmesi ile birlikte 3-7 Şubat tarihleri arasında yerel ve ulusal ekiplerimizin destekleme çalışmaları devam edecek. Bunun yanı sıra barınma merkezi olarak kullanılan okullarda da psikososyal destek çalışmaları devam edecek.
 
Okul idarecileri için birer günlük bir psikoeğitim çalışması programlanmış olup bu çalışmayla idarecilerin hem kendileri hem de öğretmen, öğrenci ve velileri için hazırlık yapmalarına destek olunacaktır. Okulların açılacağı haftaya yönelik çalışmalar planlandığı şekilde devam etmektedir. Yereldeki 300 rehber öğretmenimiz ve ulusal ekiplerimizce öğrenci, öğretmen ve velilere psikoeğitim programı uygulanacak. RAM'a, çeşitli kurum ve okullardan sevk edilen bireylere psikososyal destek sağlanmaya devam edilecek olup bireysel ve grup müdahalelerinde bulunmak üzere ulusal ekipten RAM'a 5 uzman personel görevlendirilecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.