DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ İÇİN RENKLİ ETKİNLİKLER  
DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ İÇİN RENKLİ ETKİNLİKLER

DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ İÇİN RENKLİ ETKİNLİKLER

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında Türkiye'nin dört bir yanında okullarda down sendromuna ilişkin bilgilendirmeler yapıldı. Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin de bu özel günde,  Ankara'daki Halise Arslan Özel Eğitim Okulunda öğrenim gören öğrenci ve öğretmenlerle Başkent Öğretmenevinde bir buluşma gerçekleştirdi.

2011 yılında tüm dünyada down sendromu hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak, down sendromlu bireylerin ayrımcılık ve olumsuz tutumlara maruz kalmasını önlemek, erken ve sürekli eğitimin önemine dikkat çekmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü ilan edildi. O günden bu yana her 21 Mart'ta okullarda farkındalık oluşturacak etkinlikler düzenleniyor. 
 
21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin, Ankara'daki Halise Arslan Özel Eğitim Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulunda öğrenim gören 16 öğrenciyle Başkent Öğretmenevi'nde bir araya geldi. 
 
Çocukların büyük beğeni toplayan bir ritim gösterisi yaptığı buluşmada Sezgin, özel çocuklarla çalışan bütün öğretmenlerin yaptığı görevin kutsallığına değindi ve çocuklara hediye takdim etti. 
 
Sezgin'e Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Cemal Özdemir ve Ankara Millî Eğitim Müdürü Harun Fatsa da eşlik etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.