EBRU ÖĞRETMEN, OKULUNUN HER ŞEYİ  
EBRU ÖĞRETMEN, OKULUNUN HER ŞEYİ

EBRU ÖĞRETMEN, OKULUNUN HER ŞEYİ

Hem öğretmen hem idareci... Dağ köyünde öğretmenlik yapan Ebru Öğretmen, kardelenler için tüm zorluklara göğüs geriyor.

Yaklaşık 2 ay önce Iğdır kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Pınarbaşı köyüne atanan öğretmen Ebru Ertürk, zor şartlara aldırmadan öğrencileri için emek veriyor.
 
Aras Dağları'nın eteklerinde, 1900 metre rakımlı köye servisle ulaşan Ertürk, yöneticiliğini de üstlendiği Pınarbaşı İlkokulunda sobayı yakıp son hazırlıklarını yapıyor.
 
Öğrencilerin okula gelmesiyle eğlenceli bir koşturmaca başlıyor. Ebru Öğretmen, okulunda eğitim gören 10 öğrenciye hem ders veriyor hem de eğlenceli etkinlikler düzenliyor.
 
Zor şartlara rağmen hayatından memnun olduğunu söyleyen Ertürk, köy öğretmeni olmayı şu sözlerle anlatıyor: "Köylülerin beni kucaklaması burayı bana sevdirdi. Köy okullarında şartlar zor olsa da her şey daha güzel. Burada öğretmene verilen değer çok büyük, bizi çok önemsiyorlar. O saygınlığı, şehir merkezindeki okullarla karşılaştırdığımızda daha fazla hissediyoruz. Şartlar zor ama karşılıklı özgüvenle başaramayacağımız şey yok, bu çocuklarla her şeyi başaracağımıza inanıyorum. Bu yüzden mesleğe yeni başlayanlara tavsiyem: Hiçbir şeyden korkmasınlar, en uçtaki dağ okullarını tercih edebilirler."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.