Fen Liseleri 2. Ulusal Öğrenci Kongresi yapıldı  
Fen Liseleri 2. Ulusal Öğrenci Kongresi yapıldı

Fen Liseleri 2. Ulusal Öğrenci Kongresi yapıldı

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce Ankara’da Fen Liseleri 2. Ulusal Öğrenci Kongresi düzenledi.

Fen Liseleri 2. Ulusal Öğrenci Kongresi yapıldı

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, kongrede yaptığı konuşmada, Bakanlığın yaklaşık 20 milyon öğrenci ve bir milyon öğretmenle eğitim öğretime devam ettiğini belirtti. Bakanlığın başarılı hizmetlere imza attığını dile getiren Büyük, "Maalesef zaman zaman bir şehir efsanesi olarak da Milli Eğitim Bakanlığının başarısız olduğuna dair dedikodular yayılmaya çalışılıyor. Dünya örnekleri veriliyor. Verilen örneklerin benim öğrenci sayım ve nüfusumla kıyas edilemeyeceği gibi küçük yerlerle olması da ayrıca bizi üzmektedir." diye konuştu. Özellikle son yıllarda derslik başına düşen öğrenci, öğretmen sayısı, fiziki ortamların iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapıldığına dikkati çeken Büyük, öğretmenlerin eğitimin temel taşı olduğunu, onlardan çok şey beklediklerini ifade etti.
 
"Öğretim programlarını güncelliyoruz"
MEB Ortaöğretim Genel Müdür Vekili Halil İbrahim Topçu ise fen lisesi sayısının 305´e ulaştığını söyledi. Bakanlığın son 4 yıldır öğretim programlarını güncellemeye çalıştığını anlatan Topçu, şöyle devam etti: "2014´e kadar diğer tüm liselerimizde uygulanan müfredatın fen liselerinde de uygulandığını fakat okullarımızdan bizlere gelen taleplerle ayrı bir program istendiğini, mevcut programın fen lisesindeki öğrenci seviyesine hitap etmediği yönünde çok sayıda öneri ve eleştiri Genel Müdürlüğümüze geldi. Bunun üzerine, biz de konuyu değerlendirdik. 2017´den itibaren yürürlüğe giren yeni öğretim programlarında fen liselerine ayrı bir program oluşturduk."
 
Kongreyle yeni bilgi ve projeler üretebilen bireylerin yetişmesi, fen liselerinin kurumsallaşması ve geliştirilmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.