FISTIK, MEHMET ÖĞRETMEN'İN YAPTIĞI PROTEZ YÜRÜTEÇLE HAYATA TUTUNDU  
FISTIK, MEHMET ÖĞRETMEN'İN YAPTIĞI PROTEZ YÜRÜTEÇLE HAYATA TUTUNDU

FISTIK, MEHMET ÖĞRETMEN'İN YAPTIĞI PROTEZ YÜRÜTEÇLE HAYATA TUTUNDU

Öğrencileri ile "Engelli hayvanlar için protez projesi"ni başlatan öğretmen Mehmet Tanrıverdi, şimdiye kadar 2 köpek için protez yürüteç yaptı.

Güzelbahçe Ali Bayırlar İlkokulunda görev yapan 24 yıllık öğretmen Mehmet Tanrıverdi, sosyal sorumluluk projeleriyle dikkati çekiyor. 
 
Kaza veya hastalık gibi nedenlerle sakat kalan köpekler için protez yürüteç yapan İzmirli öğretmen Tanrıverdi, bu örnek davranışıyla hayvanların yaşama tutunmasını sağlıyor. Bu kapsamda öğrencileri ile "Engelli hayvanlar için protez projesi"ni başlatan Mehmet öğretmen, Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve arkadaşlarının desteğiyle şimdiye kadar 2 köpek için protez yürüteç yaptı. 
Öğretmenin girişimleri sayesinde, aracın çarpması sonucu arka bacağı kopan "Fıstık" adlı köpek de protez yürütece kavuştu.
 
"Maliyetli bir iş değil"
Mehmet Tanrıverdi, yaklaşık 6 yıl önce, bir aracın çarptığı köpeği veterinere ulaştırdığını anlattı.
 
Yaşadığı bu olayın kendisini çok etkilediğini belirten Tanrıverdi, şöyle konuştu: "Sakat kalan hayvanlar için yürüteç yapmaya karar verdik ve öğrencilerimizle bir proje hazırladık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bize destek oldu. Aynı zamanda çocuklara örnek olmayı amaçladım. Maliyetli bir iş değil. Yurt dışında buna benzer yürüteçlerin bin 200 avro olduğunu söylediler. Yürüteci 50-60 liraya mal ettik. Tabii ki basit bir iş değil. Bir arkadaşımız çizimleri yaptı, başka biri de bunun için fabrikasını açtı. Her hafta sakat bir hayvana protez ayak yapmak istiyoruz."
 
Fıstık adlı köpeğe yürüteci taktıkları için çok mutlu olduklarını ifade eden Tanrıverdi, bu şekilde sayıyı artıracaklarını söyledi. 
 
"Emeği geçenlere teşekkür ederiz"
Köpeğin sahibi Ümit İlidi ise hayvanları çok sevdiğini vurguladı. Sakat olduğu için yürümekte zorlanan Fıstık'ı hayvan barınağından alarak sahiplendiğini aktaran İlidi, "Köpeğim, bir bacağı eksik olduğu için çabuk yoruluyordu. Şimdi protez yürüteçle uzun süre yürüyebilecek. Bunun için çok mutluyum. İnsanın vicdanını rahatlatan bir çalışma oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.