Gaziantep Üniversitesi Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesi açılışı…  
Gaziantep Üniversitesi Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesi açılışı…

Gaziantep Üniversitesi Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesi açılışı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İmam hatiplerdeki öğrenci sayısı 1 milyona ulaştı. 60 binden 1 milyona... Bu, bir şeyi gösteriyor. Bu, bir talep meselesi. Demek ki bu ülkede bizim vatandaşımızda bu konuda bir açlık vardı ki, imkan, zemin hazırlanınca yavrularını meslek liselerine, imam hatiplere gönderdiler“

Gaziantep Üniversitesi Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesi açılışı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Üniversitesi Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesi´nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ile Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, fakülte binasının dış görüntüsünden çok etkilendiğini belirterek, öğrencilerin bu fakültede aldıkları eğitimle geleceğe özgüvenle yürüyeceğini söyledi. Öğrencilere, "İnşallah burası sizlerin bilgi ve hikmet yuvası olsun" diye seslenen Erdoğan, irfansız ilmin anlam taşımadığını dile getirdi. 

28 Şubat´ın sonrasında imam hatiplerdeki öğrenci sayısının 60 bine düştüğüne dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "O dönem, bizler için imam hatipli 4 evlat sahibi olan, imam hatipli bir cumhurbaşkanı için, bizim için hüzün olmuştu. Şu anda Rabbimize hamd ediyorum, imam hatiplerdeki öğrenci sayısı 1 milyona ulaştı. 60 binden 1 milyona... Bu, bir şeyi gösteriyor. Bu, bir talep meselesi. Demek ki bu ülkede bizim vatandaşımızda bu konuda bir açlık vardı ki, imkan, zemin hazırlanınca yavrularını meslek liselerine, imam hatiplere gönderdiler" diye konuştu. 

İmam hatiplerde öğretmen açığı olduğunu dile getiren ve bu açığın giderilmesi gerektiğine işaret eden Erdoğan, ilahiyat fakültelerinden mezun olacak kaliteli, iyi yetişmiş hocalara ihtiyaç olduğunu söyledi. 

Lisans öğrencilerinin yurt dışına giderek daha güçlü bir şekilde yetişmesini istediğini kaydeden Erdoğan, lisansüstü ve doktora öğrencilerinin de gerek YÖK, gerek Hükümet, gerekse vakıf destekleriyle yurt dışına gidebileceğini ifade etti. 

Konukoğlu ailesinin de vakıf hizmetleriyle büyük gayret gösterdiğini aktaran Erdoğan, fakültenin yapımını sağlayan aileye teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırımların bundan sonra da devam etmesini istedi. 

Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu´nun 5 cami yapımıyla ilgili protokol imzalanacağını söylemesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"5 cami için Diyanet İşleri Başkanımla imzalayacak ama bir de benim daha önce aldığım bir söz var, Gaziantep´te yeni bir stat yapılıyor. Mevcut stadın yerine de 10 bin kişi kapasiteli büyük bir cami, bir cuma camisi yapılacak. Bu konu ile ilgili çalışmaları, gerek Belediye Başkanımız Fatma Hanım gerekse Konukoğlu ailesi takip ediyorlar. Konukoğlu ailesine ve Gaziantep´e yakışır bir cami olacak inşallah."

 

Bakan Avcı: "Gaziantep hayırseverlerin eğitime katkıları bakımından bereketli bir şehir”

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise yaptığı konuşmada fakültenin kente ve kentin ilim ve irfanına hayırlı katkılarda bulunacağını söyledi. Eğitime katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür eden Avcı, "Gaziantep hayırseverlerin eğitime katkıları bakımından bereketli bir şehir. İnşallah bu daha da artacak" dedi.

 

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: “Gazi şehrimiz, Suriyeli kardeşlerine ensar oldu”

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, fakültenin hayırlı olmasını diledi. Allah´tan yeryüzünde zulme uğrayan bütün Müslümanlara sevgi, saygı ve kardeşlik ulaştırmasını dileyen Görmez, "Gazi şehrimiz, Suriyeli kardeşlerine ensar oldu. Onlara ensar olma yolunda bize güç ve kuvvet ver, Suriyeli kardeşlerimizi bir an önce salimen, özgür bir şekilde kuracakları ülkelerine dönmeyi nasip eyle Allahım" diye dua etti.

Açılışın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler fakülte binasını gezdi.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.