GELECEĞİN SİBER MUHAFIZ VE YAZILIMCILARI BU LİSEDE YETİŞİYOR  
GELECEĞİN SİBER MUHAFIZ VE YAZILIMCILARI BU LİSEDE YETİŞİYOR

GELECEĞİN SİBER MUHAFIZ VE YAZILIMCILARI BU LİSEDE YETİŞİYOR

Millî Eğitim Bakanlığı, siber güvenlik alanında nitelikli insan gücü yetiştirmek ve dijitalleşen yeni dünyaya ayak uyduran nesilleri desteklemek adına Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini açtı.


Dijitalleşen yeni dünyada siber güvenlik, gün geçtikçe önemini artırıyor. Millî Eğitim Bakanlığı, bu anlayışla hareket ederek siber güvenlik alanında nitelikli insan gücü yetiştirmek ve dijitalleşen yeni dünyaya ayak uyduran nesilleri desteklemek adına Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni açtı.

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan  MillÎ Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Dijital içeriği kim üretiyorsa süreçleri de onların yönettiğinin farkındalığını gençlerimize kazandırmak istiyoruz." dedi.

"Dijital içeriği kim üretiyorsa süreçleri de onların yönettiğinin farkındalığını gençlerimize kazandırmak istiyoruz"

Bakan Özer, sözlerine şöyle devam etti: "Siber güvenlik, çağımızın en önemli konularının başında geliyor. Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz de bu anlamda, alanında bir ilke sahip. Burada eğitim alan öğrencilerimiz, yüksek puanlarla okulumuzu tercih ediyorlar. Çok başarılı gençlerimiz geliyor. Dijital içerik üretmek bu çağda çok değerli. Bilgiyi üreten, süreçleri de yönetiyor. Bu farkındalığı kazandırmak adına biz bu lisemizi kurduk. Öğrencilerimiz, Teknopark İstanbul'da sektörle birlikte siber güvenlik alanında kendilerini geliştirme imkânına sahipler. Gençlerimizi dijital çağda maruz kalacağı tüm saldırılara karşı korumak bizi temel amacımız."

Teknoloji geliştirme bölgesi statüsünde olan Teknopark İstanbul'un bünyesinde yer alan okulda, siber güvenlik alanında eğitim veriliyor. Öğretim süresi hazırlık sınıfıyla birlikte 5 yıl olan okulda sızma testi, adli bilişim, yapay zekâ ve siber tatbikat laboratuvarları ile öğrencilerimize üst düzey eğitim ve deneyim sunuluyor.

Türkiye'de bir ilk olan Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesiyle, dijital dünyada gençlerimiz, izleyen değil; izlenen ve gıpta edilen gençler olacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.