MTEGM´den Mevzuat Uygulamaları Semineri  
MTEGM´den Mevzuat Uygulamaları Semineri

MTEGM´den Mevzuat Uygulamaları Semineri

Meslekî ve teknik eğitim alanında gerçekleştirilen kanun değişiklikleri ile eğitim-istihdam ve okul-sektör iş birliğini güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen yeni uygulamalar ve projeler hakkında okul müdürlerini bilgilendirmek, uygulamalarda birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla okul müdürlerine Mevzuat Uygulamaları Semineri düzenlendi.

MTEGM´den Mevzuat Uygulamaları Semineri

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 30 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında Antalya’da devam edecek Mevzuat Uygulamaları Semineri’nde; 240 okul müdürüne, meslekî ve teknik eğitim alanında uygulamaya konulan kanun değişiklikleri, yeni uygulamalar ve projeler başta olmak üzere, okul yönetimi, bütçe, öğrenci işleri, programlar, eğitim ortamları, kalite uygulamaları ile izleme ve değerlendirme konularında bilgi verilecek.

 

Seminerin açılışında konuşan Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin,

meslekî ve teknik eğitimin Bakanlığın öncelikleri arasında yer aldığını belirterek bu konuda okul müdürlerinin üzerine düşen görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getireceklerine inandığını söyledi.

 

Tekin, meslekî ve teknik liselerin Bakanlığın en çok görünen yüzü olmak zorunda olduğunu ifade ederek, bu alandaki sorunları çözerek meslekî teknik liselerin oranını orta öğretim içersinde yüzde 60’lara ulaştırarak sağlıklı bir eğitim verme arzusunda olduklarını kaydetti.

 

Başta Başbakan Binali Yıldırım ve Bakan İsmet Yılmaz olmak üzere meslekî ve teknik eğitme verdikleri önem dolayısıyla Meclis’te çıkartılan kanunla arzu edilen yenilikleri hayata geçirdiklerini dile getiren Tekin, “Bu süreçte sektör temsilcileriyle toplantılar yaptık, öğrencilerin sigorta işlemleri ve staj gibi konularda sıkıntılar tespit ettik ve bir dizi öneri aldık. Sonuç itibarıyla, Meclis’te kabul edilen kanunla birlikte devrim niteliğindeki uygulamaları hayata geçirdik.” diye konuştu.

 

Tematik meslek liseleri oluşuyor

Tematik spor liselerine değinen Tekin şunları söyledi: “Yeni konsept başlattık, tematik spor liseleri oluşturduk, öğrenciler bu alanda futbol, basketbol, atletizm ve kış sporları gibi alanlarda kendi yetenekleri doğrultusunda uzmanlaşacaklar. İşte tematik spor liseleri gibi tematik meslek liseleri de oluşturmak istiyoruz.  Türkiye genelinde 30 tematik meslek lisesi oluşturuyoruz. Belli konularda uzmanlaşmış, bir dalda ve üç alanda öğrenci alan, öğretmen kadrosu buna göre şekillenen,  sektörün talepleri doğrultusunda tematik meslek liseleri oluşturuyoruz.”

 

Bu sayede meslek liselerinin itibarının daha da artacağına inandığını ifade eden Tekin,  Türkiye’nin geleceğini inşa etmek amacıyla öğrencilerin yeteneklerine göre meslek sahibi olmaları ve bu doğrultuda yetişmeleri için çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.

 

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay da, meslekî ve teknik eğitim ile ilgili kanun değişiklikleri ve mevzuat uygulamaları hakkında bilgi verdi.

 

Mevzuat Uygulamaları Semineri’nin farklı tarihlerde 750 okul müdürüne daha verilmesi planlanıyor.

 

 

 

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.