ÖĞRENCİLERDEN DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ İÇİN RENKLİ ETKİNLİKLER  
ÖĞRENCİLERDEN DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ İÇİN RENKLİ ETKİNLİKLER

ÖĞRENCİLERDEN DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ İÇİN RENKLİ ETKİNLİKLER

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında Türkiye'nin dört bir yanında okullarda öğrencilere down sendromuna ilişkin bilgilendirmeler yapıldı. Bazı okullarda öğrenciler, down sendromunun tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil genetik bir farklılık olduğuna dikkati çekmek için renkli etkinlikler düzenledi.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Turhan Dökmecioğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında rengarenk çoraplarıyla farkındalık çalışması yaptı. Öğrenciler, ayaklarında giydiği rengarenk çoraplarla ayakkabıları olmadan bahçede yürüdü.
 
Etkinliğe katılan 8. sınıf öğrencisi Kadir Enes Tekinkoz down sendromlularla ilgili bilgiler edindiklerini anlatarak "Onlarda bir fazla kromozom olduğunu fakat bunun bir engel olmadığını, tek engelin akıl ve ön yargılarda olduğunu öğrendik. Tek kromozom hiçbir şeyi fark ettirmez." diye konuştu.
 
Öğrencilerden Tuğçe Gülecen de renkli çoraplar giyerek farkındalık oluşturulmasına katkı sağlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.
 
Samsun'da ise halk dansları kursuna katılan down sendromlu çocuklar, hem eğlendi hem de hareket ederek egzersiz yaptı. 
 
İlkadım Halk Eğitim Merkezinde iki ay önce başlayan çalışmaya katılan down sendromlu 10 çocuk; halay, zeybek, horon ile geleneksel Balkan danslarını öğreniyor.
 
Kursun mayıs ayında tamamlanması, düzenlenecek gösteride down sendromlu çocukların yeteneklerini sergilemesi planlanıyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.