Öğretmen Ataması Yapıldı  
Öğretmen Ataması Yapıldı

Öğretmen Ataması Yapıldı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) merkez binada, 109 branşa 39 bin 642 öğretmenin ataması gerçekleştirildi. Öğretmen ataması için Başöğretmen Salonu´nda tören düzenlendi.

Öğretmen Ataması Yapıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte Azerbaycan´da bulunması dolayısıyla törene katılamadı. Törende, Müsteşar Yusuf Tekin, bakanlık bürokratları ile öğretmen adayları ve aileleri bulundu.

 

Konuşmaların ardından Müsteşar Tekin, salondaki bürokratlardan ve adaylardan kura için rakam istedi. "975634512" olarak kura numarasına göre yapılan atama sonucunda salonda, ekranda atandıkları illeri ve okulları gören adaylar, sevinç çığlıkları attı ve mutluluklarını yakınlarına sarılarak paylaştı. Atama sevincini paylaşan öğretmenler, gözyaşlarını tutamadı. Kimileri ise atama sevincini, cep telefonuyla yakınlarını arayarak yaşadı.

 

Atama için 132 bin 743 aday başvuruda bulunurken, 39 bin 642 öğretmenin ataması gerçekleştirildi. Ataması yapılan öğretmenlerin cep telefonlarına atandıkları kurum ve il SMS olarak gönderildi.

 

Atama İçin Ayrılan Kontenjanlar


İlk atama için 39 bin 440, açıktan ve kurumlar arası yeniden atama için 400, Millî sporcu ataması için 160 olmak üzere toplam 40 bin kadro ayrıldı. Ataması yapılacak öğretmen kontenjanlarında en fazla öğretmen alımı yapılacak branş, 6 bin 152 kontenjanla sınıf öğretmenliği oldu. Yaşayan diller ve lehçeler alanına 18 öğretmen kontenjanı ayrıldı.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.