ÖĞRETMENLER TBMM´DE  
ÖĞRETMENLER TBMM´DE

ÖĞRETMENLER TBMM´DE

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve beraberindeki öğretmenleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul etti.   

"Milletin Meclisine hoş geldiniz." diyerek sözlerine başlayan TBMM Başkanı Yıldırım, Türkiye´nin dört bir tarafından gelen öğretmenleri TBMM´de misafir etmekten duyduğu memnuniyet dile getirdi. TBMM´nin, millet iradesinin tecelli ettiği yer olduğunu belirten Yıldırım, "Bizler de sizlerin temsilcisi olarak ülkemizin refahı, barışı, huzuru ve kardeşliği için çalışıyoruz." diye konuştu.
 
Yıldırım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e 90 yıl önce başöğretmenlik payesi verildiğini, bu nedenle 1981´den itibaren 24 Kasım´ın, Öğretmenler Günü olarak 37 yıldan bu yana kutlandığını söyledi. Öğretmeni anlamak, değerini anlatmak için bir günün yeterli olmadığını, bunun günlerce, aylarca anlatılması gerektiğini dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu: "Öğretmen, milletimizin her ferdinde emeği, hakkı olan çok değerli bir insandır. Eğitim-öğretim ortak sorumluluk gerektiren bir iştir. Öğretmen, bu sürecin en büyük paydaşı ve rehberidir. Yarının büyüklerini, kendi evlatları gibi yetiştirmeye gayret eden sizlersiniz. Çocukların, gençlerin hayatına sihirli bir değnekle dokunup kimliklerinin, kişiliklerinin oturmasına katkı sağlayan sizlersiniz." Yıldırım, öğretmenliğin aynı zamanda peygamber mesleği olduğuna işaret ederek, TBMM´nin ilk başkanı, Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün, ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum olan bir millet henüz bir millet adını alma yeteneği kazanmamıştır.’ sözünü hatırlattı. Yıldırım, öğretmenin yalnızca bilgiyi aktaran değil, aynı zamanda millet şuurunu inşa eden insan olduğunu ifade etti.
 
"Bugün bilgi güçtür"
Günümüzde gücün top, tüfek ve uçakta olmadığını, gücün bilgi olduğunu, güçlü ülkelerin bilgiyi üretmekle kalmadığını, nesillerini de bilgiyle donattığını vurgulayan Yıldırım, "Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bilgiyle donanmış, bilgiye sahip olan nesiller yetiştirmek için her türlü gayreti gösteriyoruz." dedi. Yıldırım, hükümetin, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da bütçeden en büyük payı eğitime ayırdığına dikkati çekerek, "Bu, 2003 yılından beri hiç değişmedi. Öncelik eğitimde, insana yatırım yapmakta. Taşa, toprağa yapılan yatırımın ömrü bellidir. Siz deyin 50 sene, ben diyeyim 100 sene ama insana yapılan yatırımın süresi nesilden nesile ilanihaye devam eder." ifadelerini kullandı.
 
Ailelerin evlatlarını okutabilmek için fedakarlık yaptığını, öğrenciden fazla dertlendiğini dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti: "Bunda şaşılacak bir şey yok. Çünkü yavrularımız bizim bugünümüz, geleceğimiz, aydınlık yarınlarımız. Hepimiz evlatlarımızın en iyi şekilde yetişmesini, vatana ve millete faydalı olmasını istemez miyiz? El birliği, gönül birliğiyle gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirerek istikbalimizi aydınlatacağız. Bu noktada öğretmenlerimizin beklenti ve ihtiyaçlarının giderilmesi önemlidir. Bu görev de devletimizindir. Ülkemizin imkânları, kabiliyetleri ölçüsünde bu konuda ne yapılması gerekiyorsa yapılmıştır, yapılmaya da devam edecektir." 
 
Programda konuşan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise, 81 ilden öğretmenlerin yalnızca kendilerini değil, Türkiye´deki bütün öğretmenleri temsilen Ankara´ya geldiğini belirtti. Öğretmenlerin, bu anlamda şehirlerine döndüklerinde bu temsili, bütün arkadaşlarıyla paylaşacaklarını umut ettiğini dile getiren Selçuk, "Şehit öğretmenlerimizin aziz hatırasına düzenlediğimiz bu etkinlikleri yaparken onları rahmetle, saygıyla, sevgiyle anıyorum." diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Millî Eğitim Bakanı Selçuk, TBMM Başkanı Yıldırım´a ilk Türk dilbilgisi kitabının ön sayfasının yer aldığı tablo takdim etti. Programa TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Emrullah İşler, TBMM Millî Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz da katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.