Özel eğitim öğrencilerine yönelik tarihi kültürel gezi  
Özel eğitim öğrencilerine yönelik tarihi kültürel gezi

Özel eğitim öğrencilerine yönelik tarihi kültürel gezi

Pansiyonlu özel eğitim okullarında yatılı olarak kalan işitme ve görme engelli öğrencilere yönelik düzenlenen gezilerin ilki Denizli’de gerçekleşti.

Özel eğitim öğrencilerine yönelik tarihi kültürel gezi

Pansiyonlu özel eğitim okullarında yatılı olarak kalan işitme ve görme engelli öğrencilerin, bulundukları illerin tarihi ve kültürel dokusunu tanımaları, sosyalleşmeleri ve toplumla bütünleşmeleri amacıyla Denizli, Şanlıurfa, İstanbul, Kahramanmaraş ve Adana illerini kapsayacak gezilerin ilki Denizli’de gerçekleşti.

 

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt’un katılımıyla düzenlenen geziye, Denizli Yeşilköy İşitme Engelliler İlkokulu-Ortaokulu ile Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Görme Engelliler İlkokulu-Ortaokulu öğrenci ve velileri katıldı. Gezide öğrenciler rehberlerin verdikleri bilgileri ilgiyle takip ederken, travertenlere giren öğrencilerin birçoğu yaşadıkları bu ilk deneyimde oldukça heyecanlı ve mutlu oldukları gözlendi.

 

Gezi sonrası görüşülen öğrenciler ve veliler bu tür bir etkinliğin ilk defa gerçekleştirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.  Gezinin ardından memnuniyetlerini dile getiren veliler, çocuklarını tek başlarına getirme imkânı bulamadıklarını, bu tür gezilerin öğrencilerin onların sosyalleşmelerini ve arkadaşlarıyla kaynaşmalarını sağlamasından dolayı yararlı olduğunu ifade ettiler.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.