TÜRKİYE ZEKÂ OYUNLARI YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU  
TÜRKİYE ZEKÂ OYUNLARI YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

TÜRKİYE ZEKÂ OYUNLARI YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye'nin değerlerini açığa çıkarmayı, onlar için eğitim ortamları ve fırsatlar oluşturulmasını çok önemsediklerini belirterek, "Zekânın, yeteneğin tespit edilmesi, bu konularla ilgili araç gereç geliştirilmesi, eğitim merkezlerinin oluşturulması ve öğretmen eğitimlerinin yaygınlaştırılması gibi birçok parametrede hazırlıklarımız var." dedi. 

Türkiye Zekâ Vakfı tarafından bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Türkiye Zekâ Oyunları Yarışması Ödül Töreni, Bakan Selçuk'un katılımıyla MEB Başöğretmen Salonu'nda gerçekleştirildi. 
 
Bakan Selçuk programdaki konuşmasında, Bakanlık olarak Türkiye Zekâ Vakfının çalışmasını çok önemsediklerini vurguladı. Bakan Selçuk, "Bu tür çalışmaların bütün topluma yaygınlaştırılması ve sonuçta Türkiye'deki bütün değerlerimizin açığa çıkarılması, bu değerlerimiz için eğitim ortamları ve fırsatları oluşturulmasını Bakanlık çok önemsiyoruz. Önümüzdeki süreçte de zekânın, yeteneğin tespit edilmesi, bu konularla ilgili araç gereç geliştirilmesi, eğitim merkezlerinin oluşturulması ve öğretmen eğitimlerinin yaygınlaştırılması gibi birçok parametrede hazırlıklarımız var." ifadelerini kullandı. Bu çalışmaları kamuoyuyla paylaşacaklarını aktaran Selçuk, 24 senedir devam eden Türkiye Zekâ Oyunları Yarışması'na destek veren kişi ve kuruluşlara, emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. 
 
"Amacımız, düşünen, bilgiye, akla önem veren insanların çoğalmasını sağlamak" 
Türkiye Zekâ Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı da "Amacımız, düşünen, bilgiye, akla, zekâya önem veren insanların çoğalmasını sağlamak. Hedefimiz bütün insanlar, her yaştaki insanlar. O yüzden 5 kategoride yarışmayı düzenliyoruz ama odak alanımız çocuklarımız, gençlerimiz. Çünkü onlar bizim yarınlarımız, onlarla ilgili çok önemli önlemler almamız lazım." diye konuştu. Bu çerçevede 2023 Eğitim Vizyonu'nun son derece umut verici olduğunu vurgulayan Halıcı, çocukların Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyini yakalama ve geçme hedefini gerçekleştirebilmesi için ailelere, okullara, devlete ortak görevler düştüğüne işaret etti. 
 
Kazananlar toplam 30 bin liralık ödülün sahibi oldu 
"Oyun 2019" olarak da adlandırılan Türkiye 24. Zekâ Oyunları Yarışması, MEB, TÜBİTAK ve ODTÜ'nün destekleri, Türk Hava Yolları, Türkiye İş Bankası ve Arçelik'in sponsorluğunda düzenleniyor. Toplam ödülün 30 bin lira olduğu, minikler, çocuklar, gençler, yetişkinler ve emektarlar kategorilerinde yapılan yarışmanın eleme sınavı 7 bin 785 kişinin katılımıyla 14 Ocak - 26 Şubat 2019 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Yarışmanın yarı final sınavına katılmaya hak kazanan 4 bin 103 kişi, mart ayında düzenlenen online sınava katılırken, bu aşamayı da geçen bin 102 yarışmacı yazılı olarak yapılan final sınavında ter döktü. 
 
Birinciliği elde eden yarışmacılar, minikler kategorisinde Eyüp Ensar Altuntaş, çocuklar kategorisinde Doruk Açıkgöz, gençler kategorisinde Hakan Karakuş, yetişkinler kategorisinde Hatice Esra Aydemir ve emektarlar kategorisinde de Murat Koz oldu. 
 
Yarışmada ilk üç dereceye girenler plaketlerini Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Türkiye Zekâ Vakfı Başkanı Halıcı'nın elinden aldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.