10 İLDE "MEHMETÇİK OKULLARI" KURULUYOR  
10 İLDE

10 İLDE "MEHMETÇİK OKULLARI" KURULUYOR

Millî Eğitim Bakanlığı ile Millî Savunma Bakanlığı 10 ildeki çadır kent ve konteyner kent alanlarında "Mehmetçik Okulları" açıyor.

Deprem bölgesindeki yaraları sarma çalışmaları kapsamında eğitim ve öğretim faaliyetlerinin mümkün olduğunca hızlı bir şekilde devamı için yoğun çaba sarf ettiklerini her fırsatta dile getiren Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bölgede hayata geçirilen Mehmetçik Okulları'na ilişkin sosyal medya hesabında paylaşımda bulundu.
 
Okul öncesi öğretmenler, rehber öğretmenler ve psikolojik danışmanların sahada depremzede çocuklar için elinden gelen desteği sürdürdüğünü ifade eden Bakan Özer, diğer taraftan okul öncesi eğitim çadırları, ilkokul ve ortaokul çadırları kurulduğunu belirterek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında da 'Mehmetçik Okulları'nın açılmaya başladığını bildirdi.
 
Özer paylaşımında, "Deprem bölgesinde sürdürdüğümüz 'her şart altında eğitime devam' anlayışıyla, 10 ilimizde Millî Savunma Bakanlığı iş birliğiyle çadır kent ve konteyner kent alanlarında 'Mehmetçik Okulları' açıyoruz. Dayanışma ve beraberlik ruhumuzla çocuklarımızın geleceği için çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.