"AİLE OKULU"YLA AİLE İÇİ İLETİŞİM GÜÇLENİYOR  

"AİLE OKULU"YLA AİLE İÇİ İLETİŞİM GÜÇLENİYOR

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ailelerin farklı eğitimlerle çok yönlü desteklenmesi amacıyla başlatılan Aile Okulu projesiyle bugüne kadar 1 milyon aileye ulaşıldığını açıkladı. Özer, "On ana başlıkta verilen 44 saatlik eğitimlerle ailelerimizin yapısı çok boyutlu olarak destekleniyor ve böylece aile içi iletişim çok daha güçlü hâle geliyor." dedi.


Aile içi ilişkiler, ev yönetimi ve çocukların davranış yönetimlerine rehberlik edilmesi hedefleri doğrultusunda Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Aile Okulu projesinden bugüne kadar 1 milyon aile yararlandı.

 

Farklı alanlardaki derslerle aileler destekleniyor

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede aile okulunun 81 ilde ve birçok farklı alanda uygulandığını belirterek "Sosyal beceri, aile içi iletişim yönetimi ve etkili iletişim, teknoloji kullanımı, ahlaki gelişim, stres yönetimi, sağlıklı beslenme, çevre, ilk yardım gibi farklı konulardaki eğitimlerle ailelerimizi çok yönlü olarak destekliyoruz. Şu anda on farklı dalda süren eğitimlerimiz, farklı konuların eklenmesiyle on dört farklı başlıkta sürecek. Eğitime katılan ailelerimiz, eğitim süreci sonunda çocuklarıyla iletişimlerinin güçlendiğini, birçok süreçte çocuklarını çok boyutlu olarak nasıl desteklemesi gerektiğini öğrendiğini ifade ederek memnuniyetlerini dile getiriyorlar." dedi.

 

Aile Okulu projesiyle 1 milyon aile eğitim aldı

12 Ağustos 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katıldığı açılış töreniyle 81 ile yaygınlaştırılan projede bugüne kadar on binlerce aileye ulaşıldığına dikkati çeken Özer, şunları söyledi: "Türkiye genelindeki 1000 halk eğitimi merkezimiz vasıtasıyla çok önemli bir hizmeti sunarak ailelerimizi çok yönlü desteklemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda bugüne kadar 1 milyon ailemize ulaşmış olmaktan büyük mutluluk duyuyorum." ifadelerini kullandı.

 

"Tüm süreçlerde ailelerimizin daha fazla yanında olacağız"

"Artık tüm süreçlerde ailelerimizin daha fazla yanında olacağız." diyen Özer,  farklı alandaki eğitimlerin sürekli güncelleneceğini belirterek şu bilgileri paylaştı: "Projedeki eğitim konularına 'aile hukuku, Türk edebiyatında aile, bireysel gelişim ve kültürel farkındalık, anne baba tutumları ve çocuk gelişimi' olmak üzere dört konu başlığı daha ekleyerek Aile Okulu ikinci aşama eğitimleri ile ailelerimize ulaşmaya devam edeceğiz. Kültürel değerler bağlamında bizim için aile kurumu çok önemli. Biz aileyi ne kadar merkeze alır ve güçlendirip bilinçli kılarsak öğrencilerimizin de okullardaki çok yönlü başarısını o kadar desteklemiş oluruz. Toplumumuz da o kadar güçlü hâle gelir çünkü eğitim sadece okul içi faktörle gerçekleşen bir süreç değil; okul dışı, özellikle aile içindeki faktörler olan eğitim seviyesine, iletişim düzeyine oldukça bağımlı olan bir süreç. Ailelerimiz eğitimlerle hem etkili iletişim kurabiliyor hem de teknolojik bağımlılıkla ilgili evlatlarıyla çok daha bilinçli bir şekilde iletişime geçebilme imkânına sahip oluyorlar. Ayrıca yine dersler kapsamında kültürel değerler, ahlaki değerler, aile içindeki sosyal gelişim, etkili iletişim, psikolojik gelişimlerle ilgili farkındalıkla ilgili çok önemli bir kazanım elde edilmiş oluyor."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.