BAKAN ÖZER, ERZURUM'DA KÖY YAŞAM MERKEZİNİN AÇILIŞINA KATILDI  
BAKAN ÖZER, ERZURUM'DA KÖY YAŞAM MERKEZİNİN AÇILIŞINA KATILDI

BAKAN ÖZER, ERZURUM'DA KÖY YAŞAM MERKEZİNİN AÇILIŞINA KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Erzurum'un Aziziye ilçesine bağlı Sakalıkesik köy okulunun yeniden açılarak köy yaşam merkezine dönüştürülmesi nedeniyle düzenlenen törene katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, salgın döneminde tersine göçün başladığını, insanların metropollerden köylerine döndüğünü bu nedenle tersine akış sonrası eğitim alanında yeni yatırımlar yapmaya başladıklarını belirterek, "7 bin köydeki okulları aktif hale getirmek, mahalle kapsamındaki yerlerde okulları yeniden bir şekilde eğitimle ilişkilendirmek için kampanya başlattık. Okulun ötesinde anlamı olduğu için buralara, 'köy yaşam merkezi' dedik. Mevzuat olarak ilk adımı köy okullarının açılmasındaki sayı şartını kaldırarak yaptık. 922 ilçemize bağlı tüm köylerde istenildiği durumda öğrenci varsa okulları devreye sokacağız. Bir adım daha attık köylerdeki anaokulların açılması için bir sınıfın açılması için 10 öğrenci şartını 5'e düşürdük. Bu adımla1800 köyde 12 bin yavrumuz okul öncesi eğitimle tanıştı." diye konuştu.
 
Özer, yapılan çalışmalar kapsamında halk eğitim merkezlerinde bir takım yenilikler yapıldığını, bu çalışmaların ise 7'den 70'e herkesi kapsadığını söyledi.
 
Eğitim desteği kapsamında bu yıl amaçlarının her ay 1 milyon vatandaşa ulaşmak olduğunu belirten Özer, şöyle konuştu: "2012'de 998 halk eğitim merkezinden yararlanan vatandaş sayısı 5 milyondu. Şuan 6 ayda 6.3 milyon vatandaşa ulaştık. Bunların yüzde 70'i kadınlarımız. Yıl sonuna kadar bu kapasiteyi en az 12 milyona ulaştırmayı hedefliyoruz. Sayı toplamda 10 milyon olsa, bunun 7 milyonu kadın olacak. Mahallerdeki tüm kadınlar, erkekler, gençler kurduğumuz halk eğitim merkezlerinde, taleplerine şehir merkezine gitmeden ulaşacak. Bunları yaparken de Tarım ve Orman Bakanlığımız ile birlikte hareket ediyoruz. Köylünün, vatandaşın ihtiyaç duyduğu her şeyi onlara ulaştıracağız. Tarım ve hayvancılıkla ilgili, köylümüzün vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu her türlü eğitim hizmetine tüm köylülerimizi ulaştıracağız."
 
"Yetişkinlerimizle, çocuklarımızı temas kurma kabiliyetini artıracağız"
Özer, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte de bir takım çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Köy yaşam merkezlerini birer kamp haline getireceklerini vurgulayan Özer, şunları kaydetti: "Artık bu tip yaşam merkezlerde gençlerimizin, çocuklarımızın yaz kurslarına, kamplarına katıldığı mekanlar oluşturacağız. İlk kez tıpkı bir ibadet hane gibi bu destinasyonda ilk okuldaki, anasınıfında çocuğumuzu da yetişkini de yaşlısını da bu binada eğitim çerçevesinde bir araya getireceğiz. Böylece yetişkinlerimizle, çocuklarımızı temas kurma kabiliyetini artıracağız. Bu çok kıymetli. Milli Eğitim Bakanlığı olarak sadece akademik olarak güçlü gençler yetiştirmek istemiyoruz. Biz aynı zamanda devletine saygılı, milletiyle iletişim halinde ve milletinin gerekliliklerine saygılı gençler yetiştirmek istiyoruz. İşte bunlar bu köy yaşam merkezlerinde olacak. Ben inanıyorum ki yakmış olduğumuz meşale, tüm köylerde, ilçelerde, büyükşehirlerimizde de karşılık bulacak. Yeni bir konseptle yeni bir anlayışıyla, yine köyden başlayan, yeni bir eğitim ve kültür hamlesini bu şekilde başlatmış olacağız."
 
Konuşmaların ardından beraberindekilerle merkezi gezen Özer, daha sonra merkez binasının önündeki sahada çocuklarla top oynayarak penaltı atışı yaptı.
 
Açılışa Bakan Özer'in eşi Nebahat Özer, Vali Okay Memiş, AK Parti Erzurum milletvekilleri Zehra Taşkesenlioğlu Ban, Selami Altınok, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.