BAKAN ÖZER, KIRIKKALE İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI  
BAKAN ÖZER, KIRIKKALE İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI

BAKAN ÖZER, KIRIKKALE İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çeşitli programlara katılmak üzere Kırıkkale'ye gitti. Özer, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra yaptığı açıklamada eğitim teşkilatının eğitimin kalitesini yükseltme ile ilgili tespitler yapma ve süreçlerin iyileştirilmesi için illerde ziyaretlerde bulunduğunu, kendilerinin de bu ziyaretleri son dönemde yoğun bir şekilde sürdürdüklerini ifade etti.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kırıkkale'nin eğitimde niteliğinin ve rekabet gücünün artması için her türlü desteği vereceklerini belirtti.
 
Bakan Özer, açıklamasından sonra Kırıkkale Valiliğinde il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı.
 
Kırıkkale'nin 2022 yılı eğitim yatırımı, 70 milyon liradan 370 milyon liraya çıkarıldı
Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Özer, "2022 yılında Kırıkkale'nin mevcut eğitim yatırımları 70 milyon lira iken bugünkü toplantıda eğitim kalitesini artırmak için 300 milyonluk ilave yatırım yapma kararı aldık. Dolayısıyla Kırıkkale'nin eğitim yatırımını 70 milyon liradan 370 milyon liraya çıkartmış bulunuyoruz." dedi.
 
Eğitim binalarının eski ve yaşlanmış olması nedeniyle Kırıkkale'nin büyük desteğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Özer, "2022 yılında Kırıkkale'deki güçlendirme kapsamındaki çalışmaların tamamını nihayetlendireceğiz. Bakanlığımız İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü ve Kırıkkale Valiliği ile koordineli bir şekilde Kırıkkale'deki geciken güçlendirme çalışmalarının hepsini tamamlayacağız." diye konuştu.
 
Türkiye genelinde doğalgaza erişimi olup dönüşümü yapılmamış okul bırakmadıklarını dile getiren Özer, bu kapsamda Kırıkkale'de bu kapsamdaki okulların doğal gaz dönüşümlerinin bir iki ay içinde yapılması için gerekli desteği vereceklerini açıkladı.
 
Özer, toplantıda Kırıkkale'deki yatırım programına Naciye Pehlivanlı Saran Anadolu Lisesi, Yahşihan Cumhuriyet İlkokulu, Atatürk Ortaokulu ve İsmet Aydınlı İlkokulunu dâhil ettiklerini ayrıca mevcut okulların çatı ve ıslak zeminlerle ilgili büyük onarımların tamamlanması için de 15 milyon liralık ilave yatırımı kazandırdıklarını bildirdi.
 
Özel eğitim uygulama okulunun da yatırım programı dâhilinde yenileneceğini kaydeden Özer, Bakanlığın okul öncesi eğitimi artırmak için yaptığı çalışmalar kapsamında Kırıkkale'ye 6 anaokulu kazandırılacağını belirtti. Özer, "Yeni anaokulları, özel eğitim anaokulları, özel eğitim uygulama okulları, ilkokul ve ortaokullar ile okulların güçlendirme çalışmalarını Kırıkkale'de 2022 yılı içinde tamamlamış olacağız. 2022 yılı içindeki yatırım maliyetini de 70 milyondan 370 milyona 4-5 katlık artışla Kırıkkale'mize kazandırmış olduk." diye konuştu.
 
Ziyaretin Kırıkkale'de bekleyen yatırımların aktif hâle getirilmesi için anlamlı olduğuna işaret eden Özer, yatırımların Kırıkkale'ye hayırlı olmasını diledi.
 
Maskesiz günleri özlemle beklediler
Bakan Özer, bugün okullarda maskesiz ikinci günün tamamlandığını belirterek "Dün ilk günü öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz deneyimledi ve büyük özlemle bugünü beklediklerini görmüş olduk." dedi. Özer, Kırıkkale'deki öğretmenlere salgın sürecinde gösterdikleri emek için teşekkür etti.
 
Sürecin tüm eğitim camiası için zorlu geçtiğini ifade eden Özer, "Eğitim camiası el ele vererek okulların salgın süreçlerinde, olağanüstü koşullarda en güvenli ortamlar olduğunu ülkemize ve toplumumuza göstermiş olduk." değerlendirmesinde bulundu.
 
Öte yandan Valilik girişinde çiçek sunan bir öğrencinin, "Bugün okulda maskesiz olduğumu unuttum, su içerken sanki maske takıyor gibi maskemi indirmeye çalıştım." sözleri Bakan Özer'i gülümsetti.
 
Valilikteki programının ardından Kırıkkale Belediye Başkanlığını ziyaret eden Özer, Kırıkkale'yi sık sık ziyaret edeceklerini, yeni yatırımlarla ildeki eğitimin kalitesinin çok iyi noktaya geleceğini, özellikle savunma sanayi ile mesleki eğitim iş birliklerinin daha da ilerleyeceğini sözlerine ekledi.
 
Bakan Özer'e Kırıkkale ziyaretinde Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile diğer ilgililer eşlik etti.
 
Bakanı Özer, iftar programında Kırıkkaleliler ile bir araya geldi
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kırıkkale ziyareti kapsamında Valiliğin düzenlediği iftar programına katıldı.
 
Buradaki konuşmasında Kırıkkale'nin 2022 eğitim yatırımlarını 70 milyon liradan 370 milyon liraya çıkartma kararı aldıklarını dile getiren Özer, "Yarın itibarıyla bu yatırımları Kırıkkale'ye göndereceğiz ve süreci hemen başlatacağız." dedi.
 
Özer, ayrıca Kırıkkale'nin Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ ile savunma sanayi ve mesleki eğitimle ilgili devasa yatırımların bulunduğu bir il olduğunu ifade etti.
 
Özer, Kırıkkale'nin mesleki eğitimi geliştirmede büyük bir potansiyelinin bulunduğuna işaret ederek mesleki eğitimde 28 Şubat'ın verdiği hasarı onarmak bir taraftan da iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirmek için devasa projeler ürettiklerini söyledi.
 
Bu projelerde en öncelikli illerden birinin Kırıkkale olduğunu bildiren Özer, "İnşallah bu potansiyelini önümüzdeki günlerde yeni projelerle ve yeni açılımlarla bu alandaki yatırımları, insan kaynağı ihtiyacını karşılayarak çok daha iyi bir noktaya gelecektir. İnşallah Kırıkkale'mizi Bakanlık olarak talep ettiği her konuda her zaman yanında olacak şekilde çok daha güçlü noktalara taşıyacağız." diye konuştu.
 
Bakan Özer, Kırıkkale Belediyesinin eğitimle ilgili yeni projelerinin bulunduğunu dile getirerek bu projelere Bakanlık olarak destek vereceklerini anlattı. Özer, şunları kaydetti: "Kırıkkale, nasıl Kovid-19 sürecinde maske üreterek Türkiye'ye nasıl örnek teşkil ettiyse maske bulmanın zorluklarının yaşandığı bir dönemde Kırıkkale'den bir bayrak dalgalandıysa bundan sonra eğitimin her alanında burada çok güzel projeler gerçekleşir, bayrak dalgalanabilir. Bakanlık olarak geleceğe umutla bakma adımlarında valimizin, belediye başkanımızın, millî eğitim müdürümüzün ve tüm okul müdürlerimizin ve öğretmenlerimizin her zaman yanında olacağız. Bizler birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz zaman üzerinden gelemeyeceğimiz, çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur.
 
Nasıl son 20 yıl içinde eğitimden ulaştırmaya, turizmden altyapıya kadar tüm alanlarda yatırımlar yapıldıysa Türkiye çok hızlı bir dönüşüm evresinden geçmişse bundan sonra da emin adımlarla yoluna devam edecektir. Zaman zaman sıkıntılar, sarsıntılar olacaktır ancak istikamette sapma olmadan sadece bölgesine değil dünyada söz sahibi bir ülke olma yolunda emin adımlarla bu kutlu yürüyüşüne devam edecektir. Ülkemizin çok daha iyi noktalara gelmesi için hep beraber mücadele etmeye devam edeceğiz."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.