BAKAN ÖZER: ÖĞRETMENLERİMİZ, DEPREM SONRASI SÜRECİN KAHRAMANLARI OLDU  
BAKAN ÖZER: ÖĞRETMENLERİMİZ, DEPREM SONRASI SÜRECİN KAHRAMANLARI OLDU

BAKAN ÖZER: ÖĞRETMENLERİMİZ, DEPREM SONRASI SÜRECİN KAHRAMANLARI OLDU

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul'daki öğretmenevi ve yurtlarda misafir edilen depremzede öğretmenlerle deprem bölgesinden İstanbul'a atanan öğretmenler ve aileleriyle iftarda bir araya geldi.

İftar öncesi öğretmenler ve aileleriyle sohbet eden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, talepleri dinleyerek çözüm için talimat verdi.
 
Beykoz Sabancı Öğretmenevinde gerçekleşen iftar programında konuşan Bakan Özer, 6 Şubat'ta tüm ülkenin çok büyük bir acı yaşadığını, durumu anlatmakta kelimelerin kifayetsiz kaldığını ifade etti. Devletin, hükûmetin, tüm Bakanların sahada olduğunu belirten Özer, devlet millet el ele vererek yaraları sarmak için büyük gayret sarf ettiklerini kaydetti.
 
Kendisinin de ikinci depremi Malatya'da yaşadığını anlatan Özer, "Sahayı biliyorum, gerçekten çok zordu ama Millî Eğitim Bakanlığı, özellikle öğretmenlerimiz bu sürecin kahramanları oldu. İlk günden itibaren sahaya giderek öncelikle vatandaşlarımızın derdiyle hemhâl olarak arama kurtarma çalışmalarında, yemek üretiminde, ekmek üretiminde, barınacak yerlerin depremzede kardeşlerimize kullanıma açılmasında, gelen yardımların tasnifinde, dağıtımında gece gündüz demeden çalıştılar. Ben tüm öğretmenlerimize en içten şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.
 
Afet bölgesinde hâlâ çok sayıda öğretmen bulunduğunu ve o öğretmenlerin şehirler tekrar ayağa kalkana kadar orada görevde olmak için büyük gayret sarf ettiğini dile getiren Özer, depremi yaşayan ve yakınlarını kaybeden öğretmenlere tekrar geçmiş olsun ve baş sağlığı dileğinde bulunduğunu söyledi. Özer, Millî Eğitim Bakanlığının süreçler normalleşene kadar tüm imkânlarını seferber ederek her zaman öğretmenlerin yanında olacağını belirtti.
 
Programa Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in eşi Nebahat Özer ile İstanbul Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı da katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.