BAKAN YARDIMCISI SEZGİN, 2. İSTANBUL EĞİTİM ZİRVESİ'NE KATILDI  
BAKAN YARDIMCISI SEZGİN, 2. İSTANBUL EĞİTİM ZİRVESİ'NE KATILDI

BAKAN YARDIMCISI SEZGİN, 2. İSTANBUL EĞİTİM ZİRVESİ'NE KATILDI

2. İstanbul Eğitim Zirvesi'nde konuşan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin, Bakanlığın pandemi dönemini çok dikkatli, tedbirli ve krizi fırsata çevirecek şekilde değerlendirdiğini söyledi.

Türkiye Maarif Vakfının düzenlediği "Okulun Geleceği: Pandemi Sonrası Eğitimin İhtiyaçları" temalı 2. İstanbul Eğitim Zirvesi, Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde başladı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video mesaj göndererek açılışına katıldığı zirvede konuşan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin, "Yaklaşık 19 milyon öğrencisiyle, 1 milyon 200 bin öğretmeniyle Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı bu pandemi dönemini, bu salgın dönemini çok dikkatli, tedbirli ve krizi fırsata çevirecek şekilde değerlendirdi." diye konuştu.
 
Dünyada pek çok afet ve olağanüstü hâl gerçekleştiğini belirten Sezgin, önemli olan şeyin insanların dirençli, dikkatli, psikolojik dayanıklılığı ve esnekliği olacak şekilde yetiştirilmesi olduğunu dile getirdi. "İtiraf etmem lazım ki çok kıymetli Bakanımız bu konuda ferasetle hareket etmiş ve çok güzel hizmetler yapmıştır" diyen Sezgin, "Özellikle meslek liselerimize vermiş olduğu değerle -ihtimal ki- sanki önceden bunu hissetmiş ve buna hazırlanmıştır. Meslek liselerimiz bu pandemi döneminde çok ciddi derecede hijyenik ürünleri, maskeleri ve ihtiyaç duyulan diğer malzemeleri üretmiş; sadece üretmekle kalmamış, ülkemizin ihtiyacını gördükten sonra yurt dışına da ihraç etmiştir. Hatta pek çok dost ülkeye de bunları hediye ettik, hediye olarak gönderdik." ifadesini kullandı.
 
Krizleri fırsata çevirmenin ve insanlığa ümit vermenin eğitimin en başta gelen görevlerinden biri olduğuna değinen Sezgin, aynı zamanda Türkiye'de söz konusu krizle alakalı sıkıntıları aşabilmek için öğrencilere ileri seviyede tablet bilgisayarların dağıtıldığını hatırlatarak  "Okulların açık olmadığı dönemlerde bu eksikliği telafi edebilmek için yaz okulları düzenledik. Hem okullarımızda yaz kursları oldu hem de BİLSEM'lerimiz bu anlamda çok ciddi hizmetler verdi. Bu vesileyle eksiklerimizi gidermeye, noksanlarımızı tamamlamaya çalıştık." bilgisin paylaştı. Ne kadar çalışılırsa çalışılsın yüz yüze eğitimin tadını hiçbir şeyin vermediğini aktaran Sezgin, yine de eksikleri telafi edebilmek için Bakanlık olarak televizyon kanalları kurduklarını söyledi. Sezgin; ilkokul, ortaokul ve liseler için kurdukları ve "EBA" diye isimlendirdikleri televizyon kanalları ile eğitimde fırsat eşitliğini her yere yaymaya ve ulaştırmaya çalıştıklarını ifade etti. Eğitimin bir felsefesi ve bu felsefeyle doğru orantılı bir yöntemi olması gerektiğini belirten Sezgin, dünyada var olan eğitimin hedefinin iyi bir vatandaş yetiştirmek olduğunu kaydetti.
 
Zirveye Bakan Yardımcısı Sezgin'in yanı sıra Kanada, Kırgızistan, Özbekistan, Mali, Kamerun, Zambiya ve Malavi Eğitim Bakanları ve dünyaca uzman eğitim otoriteleri katılım sağladı.
 
Bu yıl ikincisi düzenlenen zirvede "okula yeniden dönüş", "Kovid neslinin geleceği", "Farklılaştırılmış eğitim" ve "eğitimde alternatif arayışlar" konuları ele alınarak eğitimin geleceği tartışılacak. İki gün sürecek olan ve eğitime ilişkin fırsatların ele alınacağı zirvede analizler yapılarak gelecek perspektifleriyle, eğitime karşı kuramsal yaklaşımlar ve uygulamalar tartışılacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.