İZMİR OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜNDEN DOKUMA MERKEZİ VE KUMAŞ TEST ANALİZ LABORATUVARI  
İZMİR OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜNDEN DOKUMA MERKEZİ VE KUMAŞ TEST ANALİZ LABORATUVARI

İZMİR OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜNDEN DOKUMA MERKEZİ VE KUMAŞ TEST ANALİZ LABORATUVARI

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, moda sektöründe geleneksel doğal dokuma kumaşların tekrar gündeme taşınması ve Türk kültürünü tanıtılması için ilk kez   İzmir Olgunlaşma Enstitü bünyesinde kurulan "Dokuma Merkezi ve Kumaş Test Analiz Laboratuvarı'nı ziyaret etti.

Beraberinde Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in eşi Nebahat Özer ile 1961'den bugüne yarım asrı geçen tecrübesiyle önemli bir marka değeri kazanan ve geleneksel Türk kültürünü gelecek nesillere aktaran İzmir Olgunlaşma Enstitüsüne ziyaret gerçekleştiren Aşkar, enstitünün uzun süren AR-GE çalışmalarıyla, dokumaların tekrar hayata kazandırılması amacıyla oluşturduğu "Dokuma Merkezi ve Kumaş Test Analiz Laboratuvarı"nı yerinde inceledi.
 
Burada dokuma kumaşların tanıtılması, Ege Bölgesine özgü geleneksel dokumalara farkındalık yaratılması, hızlı tüketimin arttığı güncel moda sektöründe geleneksel doğal dokuma kumaşların tekrar gündeme taşınması ve Türk kültürünü tanıtmak için hayata geçen laboratuvar hakkında bilgi alan  Aşkar, Türk kültürel değerlerini ve geleneksel sanatlarını araştıran, geliştiren, arşivleyen, koruyan, ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtan öncü ve örnek uygulamaları da inceledi.
 
Ziyaret kapsamında, "Türkiye'nin mirasını dünyaya tanıtan kurum" vizyonuyla çalışmalarını sürdürmeye devam eden Enstitünün, Türk toplumunda yaşam tarzı ve geleneği hâline gelen dokuma sanatı mercek altına alındı.
 
Gastronomi ve olgunlaşma atölye ve alanlarının da incelendiği ziyarette Aşkar ve Özer'e Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal ve Kültürel İşler Daire Başkanı Selvinaz Aydın ile İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in eşi Fatma Köşger de eşlik etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.