ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ'NDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI  
ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ'NDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ'NDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, ilgili Yönetmelik'in dayanak maddesinde yer alan ve diğer maddelerinde atıfta bulunulan mevzuat, yapılan değişikliklere uygun biçimde güncellenerek ilgili maddesinde Öğretmenlik Meslek Kanunu'na yer verildi.
 
Söz konusu değişikliğe göre ayrıca olimpiyatlarda derece yapan millî sporcular arasından sınavsız olarak öğretmenliğe atanabileceklerin kapsamı genişletildiğinden, Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği de bu minvalde düzenlendi.
 
Öğretmenlik için aranan şartları taşımaları kaydıyla, millî sporculardan;
 
a) Olimpiyat Oyunları veya Paralimpik Oyunlarda ferdî veya takım müsabakalarında ilk üç dereceye girenlere,
b) Millî sporcu belgesine konu olan müsabakanın oynandığı tarihte olimpiyat oyunları programında yer alan spor dallarının Dünya ve Avrupa şampiyonalarında büyükler ve alt yaş kategorilerinde ilk üç dereceye girenlere,
c) Uluslararası Olimpiyat Komitesince düzenlenen yaz kış gençlik olimpiyat oyunlarında ferdî veya takım müsabakalarında ilk üç dereceye girenlere,
ç) Universiad Oyunları, Akdeniz Oyunlarında olimpik branşlarda ferdî veya takım müsabakalarında ilk üç dereceye girenlere,
d) Olimpiyat oyunları programında yer alan spor dallarının Dünya ve Avrupa şampiyonalarıyla bu yarışmalara ilişkin eleme müsabakaları ile eleme grup müsabakalarında takım sporlarında en az on kez ülkemizi temsil ederek millî sporcu belgesi almış olanlara,
e) Deaflimpik Oyunlarında ferdî veya takım müsabakalarında ilk üç dereceye girenlere,
f) Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin tanıdığı spor dallarının büyükler ve alt yaş kategorilerinde Dünya ve Avrupa şampiyonalarında ilk üç dereceye girenlere, beden eğitimi öğretmenliği kadrolarına aday öğretmen olarak atanmak üzere başvuruda bulunabilme hakkı tanındı. Bu kapsamda yapılacak atamaların, Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinasyonuyla yapılması ifade edildi.
 
Öte yandan, aynı Yönetmelik'in 41'inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan "yönetici ve öğretmen" ibaresi, "yönetici, öğretmen ve uzman öğretici" şeklinde değiştirildi. Böylece öğretmenlerin hizmet puanı hesaplanmasında özel öğretim kurumlarında uzman öğretici olarak geçirdiği sürelerin, görevin yapıldığı hizmet bölgesinin birinci hizmet alanında geçirilmiş sayılmasına yönelik düzenleme yapılmış oldu.
 
Yönetmelik'e ulaşmak için tıklayınız.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.